Før sesongstart uttalte Magne Haga til EUB at han hadde gjort endringer på utstyr og teknikk i håp om å unngå ny operasjon, og at et inngrep i leggene ville være siste utveg. Det så han i tilfelle for seg å gjøre etter sesongslutt, men etter helgens sesongstart på Beitostølen, enda et renn med vonde legger – fikk Holter-karen nok og valgte å legge seg under kniven med en eneste gang. Det betyr at sesongens første renn ble Hagas siste på lang tid.

– STOR NEDTUR

– Det er en stor nedtur. Men samtidig er det litt godt å få gjort noe med det, for det er ikke noe gøy å gå renn når man ikke får gjort sitt beste, sier Haga.

EUB besøker den nyopererte hjemme i Holter, hvor han den nærmeste tiden må ligge med beina høyt. Hardt arbeid gjennom en lang oppkjøring, med fokus på sesongstart og nye konkurranser, ble over helgen byttet ut med Jo Nesbø-bøker i sofakroken.

– Man blir litt oppgitt og lei seg i starten, men det er motiverende å få håp om at det skal bli bedre slik at man kanskje kan komme tilbake dit man var, sier U23-verdensmesteren fra 2015, som har slitt med leggene de siste to sesongene.

SER ALLEREDE MOT NESTE ÅR

Haga regner med å komme seg på spinningsykkelen i løpet av noen dagers tid, men det er for tidlig å spå noen retur til skisporet.

– Vi må bare se det an, men jeg skal nok få gått noen skirenn i vinter. Samtidig må man ha litt tid til trening fra første skitur til første skirenn. Vi har norgescup på hjemmebane i februar, kanskje jeg kan gå den, sier Haga om Åsen IL-arrangementet på Røtterudmoen.

For en hardtsatsende utøver som Haga gjør avbrekket at han ved starten av denne sesongen må løfte blikket langt fram i tid.

– Man har begynt å tenke litt på neste år allerede, for uansett om man får gått skirenn senere i vinter er det ikke optimalt med en lang periode uten skigåing, sier han.

GLAD PÅ RAGNHILDS VEGNE

Mens sesongstarten ble en stor nedtur for Magne, fikk søsteren Ragnhild Haga en kjempeopptur. Landslagsløperen hadde aldri før vært topp seks på Beitostølen, men dro i helgen hjem med 2.- og 4. plass. Foran TV-en skal Magne følge spent med på søsteren under helgens verdenscup i Finland.

– Det er gøy at hun får det til. Vi er fire søsken som driver idrett, og det er sjeldent at det går på skinner for alle samtidig, sier Magne.

Ragnhild, som har hatt sin andel avbrekk på veg mot langrennstoppen, er til inspirasjon.

– Selv om vi ikke nødvendigvis trener så mye sammen så gjør vi mye likt, og har noen av de samme forutsetningene, så hun viser jo at det er mulig, sier Magne.

LES OGSÅ: Med denne nye maskinen kan Åsen IL lage flere skihelter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.