Siden ishallen åpnet for tre år siden har Ullensaker Issportklubb økt fra ett lag til nesten 600 medlemmer. Stadig flere tar sine første skritt inn i isidrett via skøyte- og hockeyskolen.
Det er en helt vanlig tirsdag ettermiddag i Jessheim is- og flerbrukshall. Brått fylles isflaten med barn, og kun avbrutt av runder med prepareringsmaskinen markerer skøyte- og hockeyskoledeltakerne starten på en isaktivitet som ikke gir seg før det er langt på kveld.

- HELT TOPP

- Det er stort sett folk på isen fra fire til halv elleve. Hver dag, alle dager i uka. Det er helt topp, sier Håkon Brennum, leder i Ullensaker Issportklubb.
Før Jessheim is- og flerbrukshall åpnet i februar 2014 besto issportklubben av ett eneste hockeylag som trente utendørs. Med dette aldersbestemte laget, pluss foreldre og passive medlemmer, hadde klubben et medlemstall mellom 50 og 100. Etter å ha tilbrakt tre år inne i den nye hallen har klubben vokst jevnt og trutt. Nå har klubben hockeylag i nesten alle aldersbestemte klasser, kunstløpgruppe med utøvere på konkurransenivå, og et fremadstormende curlinglag. Inkludert elevene ved skøyte- og hockeyskolen teller klubben nå over 580 medlemmer.
- Det har vokst veldig fort og det er veldig gøy å være med på. Det at isen er full av barn som leker og har det gøy er hva som gjør dette morsomt å holde på med. Drivkraften er å se at det blomstrer, sier Brennum.

REKRUTTERER MED SKOLE

Skøyteskolen har alltid vært populær, også når den holdt til ute. Etableringen i nye fasiliteter har likevel gitt helt nye muligheter.
- Veldig mange barn kom på skøyteskolen og lærte seg å gå på skøyter, men etter at skolen var ferdig fikk vi dem ikke med oss videre. Men denne sesongen og i fjor merker vi at vi klarer å dra dem med slik at de fortsetter med skøytegåing i klubben gjennom kunstløp eller hockey, sier Brennum.
Årets kull ved skøyteskolen teller 120 barn. Med lek og moro lærer de det helt grunnleggende innen skøytegåing, på en isflate som er delt inn for forskjellige ferdighetsnivåer. 50 deltar på hockeyskolen der puck og kølle er introdusert. Aldri før har de vært flere.
- Det er kjempebra og lover veldig godt. Hovedmålet med hockeyskolen er å få de yngste med videre til å bli neste års U7-lag. Og vi vil gjerne at de ungene her som er noen år eldre blir med og fyller på de lagene som allerede er i klubben, sier lederen.

EKSTRATRENING

Da skøyte- og hockeyskole-elevene forlater isen denne tirsdagen, har aktiviteten i hallen så vidt begynt. Neste gruppe ut på isen driver såkalt skills & powerskate. Dette er ekstratrening for hockeyspillere som vil terpe det lille ekstra i både puckbehandling og skøytegåing. Deretter overtar utøverne i kunstløpgruppa både isflate og tilhørende høyttaleranlegg, før kvelden i ishallen avsluttes med hockey fra B-laget etterfulgt av veteranene. Klubben har 320 lisensierte hockeyspillere, fra seks til 60 år.
- Da det blir sent for ungene, tar de voksne over isen, men seniorene som spiller hockey klarer seg selv. Denne klubben er først og fremst for ungene og bredden, sier Brennum.
LES OGSÅ: Flyers fortsetter satsingen på jentehockey
LES OGSÅ: Hockeymammaene har allerede stablet et stort lag på isen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.