• ULL/KISA-MANN: Marcus Moen trekker fram Ull/Kisa-miljøet som en stor grunn til sin gode utvikling den siste tiden.

Marcus Moen fra Jessheim er nå på plass i italienske Grosseto hvor han senere i uka skal løpe 110 meter hekk i U20-EM. Da EUB møtte Ull/Kisa-løperen hjemme på Jessheim friidrettsstadion dagen før avreise, begynte forventningene å bygge seg opp.

– Dette blir veldig bra. Jeg gleder meg skikkelig, sier Moen om stevnet som blir hans største til nå.

Fredag skal han løpe forsøksheat og forhåpentligvis semifinale samme dag. Finalen går lørdag.

– Jeg forventer å i hvert fall komme til semifinale, men håper er en finale. Det hadde ikke vært feil å være topp ti i Europa, påpeker Moen.

– HADDE BETYDD VELDIG MYE

I sitt forrige stevne i starten av måneden løp han på tiden 13,87 i Mannheim, Tyskland. Det er kun et tidel unna det raskeste en nordmann på hans alder har løpt noen gang

– Jeg håper også å slå 18-årsrekorden til Vladimir Vukicevic, som ikke er så altfor langt unna. Det hadde betydd veldig mye, som at alt vi har gjort hittil i år og all den støtten jeg har fått, ikke har vært forgjeves. Og at jeg klarer å levere når folk tror på meg, sier han.

Moen blir trent av Petar Vukicevic som er faren til rekordinnehaver Vladimir.

– Ja, så det er rekorden til sønnens hans jeg prøver å ta. Så trener jeg også sammen med Vladimir så det er litt morsomt, sier han, og forsikrer at det bare er kameratslig konkurranse.

– Det er god stemning, han tar det veldig bra og gleder seg bare om jeg skulle ta rekorden hans, sier Moen.

VIL BLI BEST

Forberedelsene mot EM startet i oktober, men med et tre måneders skadeavbrekk i vinter var han en periode usikker på om det ville bli noe av. Tretthetsbruddet ble leget i tide, og med grunnlaget på plass var Moen nylig ti dager i Spania for å spisse formen.

– Det har blitt lagt ned ekstremt mye arbeid og mye ressurser de siste månedene. Det har vært veldig intenst, sier Moen.

Han er fornøyd med egen utvikling.

– Jeg har fått veldig mye hjelp fra Ull/Kisa for å gjøre alt jeg kan for å bli best. De legger ned mye ressurser i meg og jeg føler at de har troen på meg. Da gjør jeg alt jeg kan, både med livsstil og trening for å kunne lykkes, sier han.

Med mål om deltakelse i OL lever unggutten som en toppidrettsutøver.

– Jeg vil si det. Jeg føler i hvert fall at jeg velger å ofre en del for å bli best. Jeg tror det må til, og da synes jeg også det er veldig greit å gjøre det, forteller Moen.

LES OGSÅ: Valter er ved Summers side året rundt

LES OGSÅ: Som hjerteoperert og pensjonist tok han opp friidretten igjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.