• ALLSIDIG: Han har skutt mange forskjellige øvelser. Nå blir det mer spesialisering i tiden framover for Simon Kolstad Claussen.

Det er ikke noe one-man-show for en som satser på å stabilisere seg i toppen av internasjonal skyting. Når det gjelder utøvelsen av idretten så er det mye som står og faller på hver og en av utøverne. Men en tilnærmet profesjonell satsing innebærer konsekvenser for hele familien.

– Ja, hele familien hadde et familieråd der vi diskuterte alle sidene ved en slik satsing, sier Simon Kolstad Claussen til EUB.

– Det har naturlig nok økonomiske konsekvenser når jeg skal satse på heltid etter innleveringen av bachelor-oppgaven i journalistikk i desember. Opp gjennom årene har jeg hatt mamma og pappa som veldig gode sponsorer. Jeg har også en del hjelp fra andre, som eksempelvis en ammunisjonsprodusent. Uansett ble familierådet enig i satsingen framover. Jeg har en snill samboer, smiler Simon.

LES OGSÅ: For en ellevill skyting av Simon Kolstad Claussen

TRENE 1100 TIMER I ÅRET

Fra 1. januar og ett år framover gjør Simon regning med å trene 1100 timer og skyte 60 000 skudd.

– Det er treningstall jeg aldri har vært på tidligere, men skal man til en OL-finale og kjempe om gull med de utenlandske toppskytterne, må jeg ligge på det nivået. Det blit tøft, men unngår jeg sjukdom, skal det kunne gå. Det er jo dette jeg vil, sier Simon.

VERDENSIDRETT

Vi møter ham naturlig nok i Alfhallen, der han tilbringer flere timer praktisk talt hver eneste dag.

– Mitt andre hjem, smiler Simon, som er bosatt på Jessheim.

Skyting er en verdensidrett. Utøvere fra en rekke nasjoner har fast jobb og full lønn, men gjør ikke annet enn å trene og konkurrere i skyting.

– I OL-sammenheng er det vel bare svømming og friidrett som er større internasjonalt enn det skyting er, sier Simon.

– Hva er dine styrker og svakheter som skytter?

– Min styrke er at jeg er sta og treningsvillig. Jeg er på ingen måte et stort talent og var ingen ”barnestjerne”. At jeg tenker på resultater og konsekvenser når jeg skyter, i stedet for å tenke teknikk og taktikk, er lite heldig for en skytter, smiler Simon.

HELT I TOPPEN

Kolstad Claussen er i den internasjonale eliten. I fjor skjøt han over verdensrekorden under et stevne i Danmark. Tidligere i høst deltok han i europacupfinalen der han klinte til med å vinne helmatch med frigevær, etter først å ha prestert bra i flere andre øvelser. Kun de 20 beste etter innledende konkurranser fikk anledning til å delta i finalen.

– En morsom avslutning på sesongen. Det å vinne et internasjonalt stevne gir selvtillit i satsinga fram mot Tokyo-OL, sier Simon Kolstad Claussen.

På landslaget

Kolstad Claussen kommer til å satse spesialisert på helmatch fram mot OL i 2020.

Fram til nå har han deltatt i nesten alle skytegreinene. Han har deltatt i hele ni forskjellige øvelser, som luftgeværskyting, liggendeskyting og DFS-skyting. Det er imidlertid helmatch-skyting, der det konkurreres i alle tre skytestillingene liggende, knestående og stående, som blir hovedprioriteringen til Simon i årene framover mot OL i Tokyo.

LOKALE PÅ LANDSLAGET

Her er landslaget: Sina Busk, Katrine Lund, Malin Westerheim, Odd Arne Brekne, Ole-Kristian Bryhn, Simon Kolstad Claussen, Øyvind Solbrekken Flatla og Henrik Larsen.

Aktuelle internasjonale konkurranser neste år er blant annet World Cup i Sør-Korea, USA og Tyskland, EM Luft i Ungarn og VM i Sør-Korea. I tillegg blir det samlinger og andre konkurranser utenlands og innenlands.

Landslagstrener er Espen Berg-Knutsen.

Fakta om Simon Kolstad Claussen

  • Er rifleskytter, bosatt på Skogmo i Ullensaker.
  • Han har i flere år konkurrert i en rekke skytedisipliner som er organisert under Norges Skytterforbund. Han konkurrerer også mye innenfor Det Frivillige Skyttervesen.
  • Vil spesialisere seg på helmatch-skyting framover. 
  • Satser profesjonelt på heltid fram mot OL i Tokyo i 2020.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.