I klubbens debutsesong i 1. divisjon ledet Ull/Kisa tabellen etter at første tredjedel av 2012-sesongen var spilt. Den gode starten førte til en sensasjonell finale i opprykkskvaliken. Siden den gang har Kisa alltid tilbrakt de første månedene av 1. divisjonssesongene i motsatt ende av tabellen. I disse sesongene har Kisa etter ti spilte runder hatt såpass dårlig poengfangst at de har havnet på nedrykksposisjon (14. plass i 2013), eller helt til bunns på tabellen (16. plass i 2014 og 2016). Etter 2014-starten greide de som kjent aldri å hente seg inn, og den dårlige startet ble etterfulgt av nedrykk.

GJELDER Å FINNE FLYTEN

Kaptein Truls Jørstad har vært med på alle oppturene og nedturene i klubbens nyere historie. Før sin 15. sesong i klubben vet 30-åringen alt om forskjellen på en god og dårlig start.

– Kommer man inn i en dårlig stim i starten blir man hele tiden jagende, men med en god start vil man automatisk senke skuldrene. Er man i form og plukker mange poeng i starten så kommer man inn i en flyt, samtidig som kampene kommer tett de to første månedene. Er man i slag og har stang inn da så er det mange poeng som deles ut der, sier Jørstad.

HÅPER Å IKKE SE SEG TILBAKE

Før han gyver løs på sin andre sesong som Ull/Kisa-trener sier Vegard Skogheim at han håper på en sesong der laget kan konsentrere seg om å se oppover på tabellen. Første sesong ble som kjent nedrykksstrid fra start og til siste runde.

– Mange her fikk et år i OBOS-ligaen i fjor og fikk smake mye på å ha ryggen mot veggen. Jeg håper vi tar et steg slik at vi kan se framover og ikke bak oss hele tiden, sier Skogheim.

Etter overstått oppkjøring mener treneren at laget er bedre forberedt enn i fjor.

– Vi har gjennomført en veldig god forsesong. Det er veldig betryggende. Så handler det om å få med seg noe i starten her, slik at vi kan bli enda tryggere og få fram spillet enda bedre, slik at vi ikke hele tiden blir jagende etter, sier Skogheim.

Han er likevel opptatt av at de foregående sesongene med dårlige starter også har en verdi.

– Det kan ikke være sånn at vi skal være så avhengig av en god start at vi blir alt for stresset hvis vi havner der nede. Man må ha to tanker i hodet. Ull/Kisa er vant til å være der, vet hvordan det er, og det er også en lærdom. Jeg synes vi lærte mye av fjoråret hvor vi var flinke til å fokusere på neste kamp og mulighetene, og ikke tabellen og umulighetene. Det blir viktig å huske hvis vi sliter i år, men jeg har god tro på at vi ikke skal slite, sier Skogheim.

Også kaptein Jørstad mener årets Kisa har gode forutsetninger til å ta flere poeng i starten.

– Prestasjonene vi har hatt i de siste matchene har vært stigende og vi har fått gjort det vi skal i vinter. Gutta ser pigge ut og nå gleder vi oss til å spille kamper som betyr noe, sier Jørstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.