Reaksjonene på Ragnhild Hagas OL-gull har vært mange også på sosiale medier det siste døgnet.

– Eltonåsen i Nannestad må ha verdensrekord i antall OL -gull pr. innbygger. Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgaard og nå Ragnhild Haga har til sammen 14 OL-gull. Må være noe spesielt med springvannet, skriver skipresident Erik Røste på Twitter.

Det lokale løypekjørerlaget trekker fram det samme på Facebook.

– Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag gratulerer Ragnhild Haga som olympisk mester! Det finnes vel knapt ei bygd som har flere OL og VM medaljer i Norge enn Nannestad?

EUB-journalist Per Erik Paulsen forundrer seg over det samme i kommentaren En legende er født.

– Det er heller ikke mulig å ikke forundre seg over den lille bygda sør i Nannestad som har bøttevis av internasjonale mesterskap. Bjørn Dæhlie var en råtass i årevis og Thomas Alsgaard var seig til å sope inn medaljer. Og nå er det Ragnhilds tur. Alle tre er bosatt på et lite område som knapt er stor bok til ei sprintløype, skriver han. 

MOT STRØMMEN

Mens mange har blitt tatt på senga av Hagas triumf melder langrennsløper Pål Golberg at Hagas første seier på toppnivå ikke kom helt ut av det blå.

– Ragnhild Haga tar ifølge media et sensasjonelt OL-gull. Resultatrekken 2-1-2-2-3-3 på 10 fri i år. Verden vil bedras, skriver han.

Ordfører Hans Thue i Nannestad var raskt ute på sin Facebook-profil etter løpet.

– Gratulerer Ragnhild. Fantastisk innsats. Vi er kjempestolte, skriver Thue som senere på dagen feiret med bløtkake på rådhuset.

Også kulturkontoret i bygda sender sine gratulasjoner.

– Vi gratulerer Ragnhild Haga og Åsen IL med olympisk gull, skriver Kulturkontoret i Nannestad.

– FOR NOEN DAMER

I flere meldinger denne norske jubeldagen nevnte statsminister Erna Solberg alle de norske medaljevinnerne. Etter at statsministeren betegnet Ragnhild Mowinckel, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga som «for noen damer», avsluttet Solberg med ett ord:

- Gratulerer.

På kvelden sto gratulantene i kø da Åsen IL feiret OL-gullet med en jublende Haga-familie.

Da hadde allerede OL-kongen Bjørn Dæhlie bøyd seg i støvet for Hagas prestasjon. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.