Jørgen Brendengen Krogsæter representerte Norge for aller første gang da han onsdag ble nummer syv på normaldistansen av junior-VM i Slovakia. Totalt 101 løpere stilte til start i ungdomsklassen.

BESTE NORDISKE

Jessheim-gutten hadde to bom på første liggende skyting, men fulgte opp med en feilfri ståendeserie før han bommet en gang hver på de to siste skytingene.
Ullensaker skiklubb-løperen kom 2 minutter og 43 sekunder bak den canadiske vinneren Leo Grandbois som skjøt feilfritt. Sølv og bronse gikk til russiske Said Khalili og tyske Danilo Riethmueller.
Brendengen Krogsæter ble beste plasserte nordiske utøver. De andre norske i ungdomsklassen, Sivert Bakken fra Vingrom IL, Vebjørn Sørum fra Søndre Ål SK og Dag Sander Bjørndalen fra Simostranda IL ble henholdsvis nummer 13, 39 og 61.

ÅPNINGSDISTANSE

Det 12.5 kilometer lange normalprogrammet til ungdommene var første konkurranse av mesterskapet i Brezno-Osrblie. På fredag er det duket for ungdommenes sprint på 7,5 kilometer. Den 10 kilometer lange jaktstarten går søndag, etterfulgt av stafetten dagen etter.
Brendengen Krogsæter har vist gryende form i vinter. 11. februar vant han Østlandsmesterskapet, og i slutten av januar herjet han under NM i Holmenkollen.
LES OGSÅ: Hockeytalentet Tom André Christensen fra Nordkisa er på Vålerengas A-lag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.