Etter å ha tatt gull på både sprint og normaldistansen i klassen menn 19 år, samt bronse på den avsluttende stafetten av årets junior-NM, fikk Jørgen Brendengen Krogsæter beskjed om at han har oppnådd sesongen store mål; en billett til junior-VM om drøye tre uker.

- GØY

- Det skal bli gøy å kjenne på hvordan nivået på de utenlandske skiskytterne er, sier Jessheim-gutten til EUB.
Etter helgens triumfer i nasjonalanlegget Holmenkollen var han mandag morgen tilbake på skolen i Lillehammer. Nå skal treningsopplegget spisses inn mot verdensmesterskapet som finner sted i Osrblie, Slovakia, fra 22. februar til 1. mars.
- Det blir en helt ny erfaring for jeg har jo ikke gått skirenn som representant for Norge før. Det blir nok kjempemorsomt, med et proft opplegg rundt alt, sier Brendengen Krogsæter.
Som førstereis har han imidlertid større planer enn bare å delta.
- Det største målet var å komme til junior-VM, men når man først kommer seg dit skal det ikke være så veldig mye vanskeligere å ta en medalje der enn i Norgescup-renn. Så en medalje der hadde vært kult, sier han.

SENKET SKULDRENE

To av to mulige individuelle gull i helgens junior-NM var uansett en stor opplevelse.
- Det var helt rått. Det var så klart supergøy på fredag, men at jeg klarte å nullstille og vinne på lørdag også var utrolig kult, sier han.
Fredag traff han på hundre prosent av skuddene, for første gang i en voksenkonkurranse. Lørdag fulgte han opp med 19 av 20 treff.
- Jeg hadde fått et godt resultat på fredag og da var det enklere å senke skuldrene og gjøre det man pleier. Jeg prøvde å gå offensivt og ha fokus på skytebanen og 19 av 20 var godkjent, sier Ullensaker skiklubb-løperen.
Han gikk også en feilfri tredjeetappe, men med totalt fem bom til laget Oslo og Akershus 1 ble det bronse på stafetten i klassen 17-21. Etter en juleperiode preget av sykdom har helgens resultater fjernet all tvil om at formutviklingen går riktig veg.
- Jeg har fått en bekreftelse på det nå, så det er deilig at kroppen har kommet seg til hektene, sier Brendengen Krogsæter.

FLERE LOKALE VINNERE

På stafetten markerte Bjerke IL-medlemmer seg stort. Øyvind Aalling Lio kan kalle seg Norgesmester etter å ha tatt gull med Oslo og Akershus lag 3 i klassen menn 17-21. Ole Christian Johnsrud, som vant individuelt gull på sprinten klassen menn 18, vant sølv med laget Oslo og Akershus lag 1 i klassen menn 17-18. Anitra Vognild ble bronsevinner med laget Oslo og Akershus 1 i klassen kvinner 17-21. Nannestad-klubben var for øvrig blant arrangørklubbene av det som var tidenes største junior-NM i skiskyting.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.