• ROCK'N'ROLL: Frode Lund syns finalen var "rock'n'roll", men er ikke helt fornøyd med resultatet.
  • SUPERFINALE: Hanna Synnøve Huser (15) kom på 7. plass i superfinalen.

Det var nok ikke lett å konsentrere seg i Alfhallen, da Hølen/Bjørkelangen skytterlag og Team Kisen arrangerte en spesiell superfinale i skyting i helga.

– Norma Open startet med en idé om å lage en annerledes opplevelse, en som skytterne husker, forteller arrangør Kjell Aarskog.

Musikken dundrer i bakgrunnen, kommentatoren kommenterer, og publikum applauderer når skytterne skal skyte.

1000 deltakere

Ti og ti skyttere konkurrerte mot hverandre i hver runde, og da superfinalen gikk på søndag, var det bare de to beste fra hver klasse igjen. Men en vri her er at alle konkurrerer mot hverandre. 80-åringer mot 13-åringer, og alt imellom.

Før helga var det i overkant av 1000 påmeldte til stevnet. Hver runde kjørte ti enkeltskudd hver, pluss prøverunder, så her har det blitt avfyrt veldig mange tusen skudd på et par dager.

– Rock’n’roll

Ullensaker har ikke sitt eget skytterlag, men Frode Lund fra Sand er en av dem som har kommet videre til superfinalen. Han skyter for Blaker. Lund begynner sterkt, men får etter hvert to dårligere skudd.

Midt i runden stanses skytingen for at arrangørene skal intervjue skytterne underveis. Den veldig energiske kommentatoren sender en reporter bort for å prate med deltakerne.

– Dette er rock’n’roll, det er kult, sier Lund fra standplass.

Skuffet

Det er det også, da musikken kun skrus ned for å høre folk prate, før den vrenges opp igjen. Lyset står bare på under premieutdelingen.

Helt fornøyd er ikke Lund. Marginene er små, og det blir sisteplass i finalen.

– Det er kult å komme til finalen, men når du ser skuddet reiser av gårde og treffer på feil sted, så er det kjedelig, sier en skuffet Frode Lund.

Hanna Synnøve Huser som har vært kretsmester en rekke ganger i Akershus, er også sånn middels fornøyd med superfinalen.

– Det gikk helt greit. Jeg skøyt ikke så godt på prøverunden, så det gikk som det gikk, sier ungjenta som kom på 7. plass i superfinalen.

LES OGSÅ: Simon sikter mot OL i 2020

FAKTA OM NORMA OPEN

  • Arrangeres av Høland/Bjørkelangen Skytterlag og Team Kisen.
  • Skyteavstanden er 50 meter.
  • Det skytes på elektroniske/optiske blinker.
  • Lyset er avskrudd under skyting, bare dataskjermer lyser opp rommet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.