• SLAGKRAFTIG: En av øvelsene utøverne måtte gjøre var å vise kataer – eldgamle mønstre med blokkeringer og slag.

Dagen har kommet. Øvre Romerike Budosenter skal ha gradering. Et halvt år med hard trening og innsats ligger bak utøverne. Nå skal de endelig få vise alt de har lært og forsøke å få en ny beltegrad i taekwondo. Stemningen spent, men også forhåpningsfull. 

Med ett hører de en lyd i det fjerne. Lyden blir høyere og høyere fram til de ser et militærhelikopter komme mot dem. Helikopteret lander foran rekkene og tre av instruktørene hopper ut. Utøverne bukker synkront mot dem. Graderingen er i gang.

TEST AV VILJE 

Fire timer senere står de der igjen. Nå er både hår, ansikt og drakter fullstendig dekket av søle. De har krabbet i gjørma, gått finurlige mønstre, sparret med hverandre, slått gjennom plater og trukket en lastebil over parkeringsplassen. Og en god del til. Belønningen lar ikke vente på seg: De får nye grader – striper eller belter – denne junidagen på Armydays på Gardermoen. 

– Gradering er en test av de ferdighetene man har lært, men også utholdenhet, vilje og innsatsvilje, sier Tor Arne Sandholt, leder av klubben og svartbelte 3. dan. 

TO DAGER MED GRADERING 

Totalt ble nærmere 90 mennesker gradert denne helgen på budosenteret. De eldste hadde en todelt gradering: Først kamptrening med landslagsutøver Tina Røe Skaar, og så fire timer knallharde fysiske prøvelser på Armydays på Gardermoen. De yngste hadde sine graderinger innendørs dagen før. En av dem som fikk ny grad, var ni år gamle Alexander Strand Erlingsen. 

– Jeg begynte med taekwondo for å lære meg selvforsvar, forteller han. 

KRAFTIG VEKST 

Øvre Romerike Budosenter har opplevd en kraftig vekst i medlemstallet de siste årene. 

– For fire år siden hadde vi 170 medlemmer. I januar i år hadde vi 350, forteller Sandholt. 

– I tillegg til taekwondo har vi også grupper som driver med thaiboksing

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.