• I SKYGGEN: Etter mange timer med fotball under skyfri himmel tok Benjamin Eitvet Johansen seg en drikkepause i skyggen under teltet.
 • INSTRUKTØRER: Sander Buraas Jonassen og andre spillere på eldre Hurdal-lag stiller opp som ledere på fotballskolen.

De siste 20 årene har Tine fotballskoler vært en fast sommertradisjon hos mange klubber på Øvre Romerike. Men ikke alle har samme erfaringen å spille på. Blant de elleve lokale klubbene som er involvert i sommer finner vi debutanten Hurdal IL.

– KJEMPEGØY

– Dette er første gang vi arrangerer Tine Fotballskole i Hurdal, og det er kjempegøy at det nå er helt fullt de tre dagene vi arrangerer. Det er en fantastisk måte å få ungene i aktivitet, og samtidig la unge trenertalenter få prøve seg, sier Marianne Strand, leder av Hurdal IL.

I likhet med de fleste andre lokale klubbene har Hurdal sin fotballskole i starten av denne uka. Da EUB er innom kunstgresset i sentrum av bygda er deltakerne i full gang med internkamper på små baner.

– Dette er ganske koselig da. Man får vært sammen med venner, det er litt lek, og man får mat og drikkepauser, sier Benjamin Eitvet Johansen, mens han tar en liten pause fra sola.

Mange av spillerne er opptatt av verdensmesterskapet som ruller og går parallelt med fotballskolen. Flere kunne gjerne tenke seg å delta også på den største scenen.

– Jeg vil bli like god som Ada Hegerberg, sier Andrea Solberg Bundli.

Øktene ledes av ungdommer som spiller på lag i Hurdal.

– Dette er gøy. Det er mye talent her, og det er gøy å se at de koser seg med fotballen, sier instruktør Sander Buraas Jonassen.

Inntil nå har klubben vært såpass liten at den ikke har følt at fotballskolen har vært verken nødvendig eller gjennomførbar. Men stor utvikling det siste halvannet året, der åpning av ny kunstgressbane førte til etablering av fire nye fotballag og en dobling av antall medlemmer i fotballgruppa, har gitt stor vekst i rekkene. Dette gjorde at klubbledelsen inn mot denne sommeren bestemte seg for å arrangere fotballskole med et tak på 50 plasser.

DOBLER KAPASITETEN

– Vi kunne vært flere. Det har vært en veldig pågang, men vi satte taket på 50 fordi vi trodde det var rikelig. Men vi har undervurdert etterspørselen veldig, sier arrangementsansvarlig Kjetil Fjellsbø.

De har vært rundt hos naboklubber og hentet overskuddsmateriell slik at en håndfull flere kunne få delta.

– Oppslutningen har vært fantastisk, og om det hadde gått an å utvide i år så hadde vi gjort det. Men til neste år skal vi ha 100 plasser, sier Fjellsbø.

FAKTA

 • TINE Fotballskole er Norges Fotballforbunds offisielle fotballskole og har vært arrangert siden 1998, da TINE inngikk samarbeid med NFF.
 • Til sammen deltar rundt 70 000 barn på TINE Fotballskole i året, fordelt på 450 arrangementer over 3–5 dager. 
 • Fotballskolene på Øvre Romerike arrangeres denne sommeren på følgende datoer:
 • Bjerke IL (25.6. – 28.6 og 6.8 – 9.8)
 • Borgen IL (25.6. – 27.6)
 • Dal IL (25.6. – 27.6)
 • Eidsvold IF (25.6. – 29.6)
 • Eidsvold Turn (25.6. – 28.6)
 • Finstad SK (8.6 – 10.6)
 • Holter IF (26.6. – 28.6)
 • Hurdal IL (25.6 – 27.6)
 • Kløfta IL (25.6 – 27.6)
 • Nannestad IL (13.8 – 15.8)
 • Ull/Kisa (25.6 – 27.6)

LES OGSÅ: Bjerke vil bygge ni nye fotballbaner og hall

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.