Ishockeyspiller Sondre Bolling Vaaler fra Kløfta står på listen «NHL Central Scouting Players to Watch».

– SJOKKA

– Det er utrolig kult å ha navnet mitt der. Selv ble jeg litt sjokka i starten, sier Bolling Vaaler til EUB.

For «Central Scouting» er en speidertjeneste for klubbene i NHL, verdens mest prestisjefylte hockeyliga. Listen er en oversikt over spillere de mener er aktuelle for neste års draft, fra alle de større utviklingsligaene i Nord-Amerika og Europa. Det betyr i praksis at han kan være aktuell for neste sommers draft, der NHL-klubbene i tur og orden velger seg ut rettighetene til talentfulle spillere.

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Jeg vil bare ha fokus på det jeg har hatt hele tiden, og det er å jobbe på videre, sier 17-åringen.

VIL BLI

Per nå er backen gitt en vurdering som innebærer at han er ansett som et valg for 4. til 6. runde i draftseansen. Listen vil bli oppdatert gjennom sesongen mens speidere reiser rundt for å evaluere spillerne live.

– Målet nå blir å komme med på den endelige lista, sier Bolling Vaaler.

Kløfta-karen har flyttet til Oslo i forbindelse med at han spiller for klubben Vålerenga og går VG2 på WANG Toppidrett i hovedstaden.

– Jeg trives veldig godt. Det er trening på morgenen, så skole etter det, og så mer trening, sier han.

I den tradisjonsrike hockeyklubben Vålerenga spiller han på U18- og U20-laget.

– Det går utrolig bra nå. Miljøet er veldig godt og jeg trives veldig, sier han.

LAR SEG IKKE RIVE MED

Selv om navnet hans nevnes i samme åndedrag som NHL lar han seg ikke rive med av den grunn. Drømmene handler først og fremst om treningshverdagen.

– Det er vanskelig å si, for det er mye som kan skje. Jeg vil bare ha fokus på det jeg gjør nå, og det er å jobbe bra hver dag, sier Bolling Vaaler.

I Vålerenga snakker de varmt om Kløfta-karen.

– Sondre er en ekstremt dedikert og arbeidende spiller. En bra type både på og utenfor isen. Han har vært i klubben i flere år og gått gradene her. I fjorårets sesong var han en viktig brikke for u20-laget. Denne sesongen er han en del av kapteinsteamet, og er viktig for oss av og på isen, sier Frikk Juell, hovedtrener for u20 til VIF-hockey.no.

Selv om han egentlig er U18-spiller spilte han en stor rolle da U20-laget ble norgesmestere i våres.

– Med hans mentalitet og ferdigheter, har han gode forutsetninger for å ta steget videre i klubben og internasjonalt på sikt, sier Juell.

LES OGSÅ: Skiftarbeiderne i Flyers er klare over at de selv neppe blir hockeystjerner

LES OGSÅ: Nordkisa-gutt debuterte for Vålerenga

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.