• GLAD. Daglig leder Lars Erik Aas i Ull/Kisa håndball er strålende fornøyd med det nye anlegget.

Det nye sandhåndball-anlegget i Ullensaker idrettspark er nå ferdig bygd og klart til bruk. Mandag var Ull/Kisa håndball vertskap da de aller første obligatoriske beach-håndballkampene ble spilt på de nye banene. Selv om det denne dagen spilles organisert beachhåndball, skal anlegget først og fremst være et tilbud til Ullensakers barn og unge. Lars Erik Aas i Ull/Kisa håndball er henrykt over at banene er på plass. Planene møtte på hindringer før politikerne omsider fikk landet en avtale med Ull/Kisa

– Dette er deilig. Og det beste er å se alle barna og ungdommene som holder på her, sier Aas, og viser til lek og moro de første dagene så vel som kampene.

BRA TEKNIKKTRENING

Organisert beachhåndball spilles med tre utespillere, en målvakt og inntil fire innbyttere. Man kan holde, rulle eller legge ned ballen i inntil tre sekunder. Det er tillat å stupe etter ballen, også inn i målgården. En kamp foregår over to ganger syv minutter med tre minutters pause. Hver omgang må ha en vinner og blir avgjort på golden goal, altså første målet vinner, dersom det er uavgjort ved ordinær tid.

– Dette er en form for løkkehåndball. Det er utrolig bra for teknikken, sier Aas.

BLIR HJEMMEBANE FOR FLERE

Bygdø Monolitten og Ullern håndball fikk æren av å kaste i gang den aller første kampen på det nye anlegget. Ingen lokale lag var med denne gangen, men etter hvert som beachhåndballen blir mer utbredt på Jessheim, per nå har Ull/Kisa ett 16-årslag påmeldt i serien – har klubben planer om å delta med flere lag.

Allerede torsdag er Ull/Kisa vertskap for en ny kamprunde i Ullensaker idrettspark. Det innebærer å sørge for å ha banen klar, samt stille med sekretariat og kiosk. Anlegget har et budsjett på en halv million kroner og har kommet på plass etter initiativ fra Ull/Kisa håndball, som har fått så godt som hele prosjektet fullfinansiert gjennom spillemidler og støtte fra håndballforbundet og håndballregionen. Både foreldre og spillere i håndballklubben har jobbet dugnad for å ferdigstille banene.

– Spesielt ungdommene har vært veldig interesserte i å få banene klare til bruk, sier Aas.

VIKTIG TRENINGSARENA

Banene blir også en viktig treningsarena for Ull/Kisa-håndballen.

– Fordi man ikke kan stusse ballen så kan vi kjøre en rekke tekniske øvelser slik vi ønsker, og det beste er at det er utrolig bra å trene i løs sand. Det er skadeforebyggende og styrker knær og rygg, sier Aas.

Banene er plassert på området mellom Jessheim stadion og Jessheim is- og flerbrukshall. Banene kan også brukes til å spille fotball.

– Og det er helt greit. Det viktigste er at barn og ungdom bruker anlegget, og det er gøy å se at det har vært veldig populært disse første dagene, sier Aas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.