Andreas Roth la opp som aktiv friidrettsutøver tidligere i høst, men var klar på at han gjerne ville forbli en del av løpemiljøet i Ull/Kisa friidrett.

– MORSOMT Å JOBBE MED

Nå er han allerede godt i gang med sin nye rolle som styrke-, spenst- og fitness-trener i klubben. Et par ganger i uka leder han økter med Ull/Kisa-løpere i Oslo, hvor både han og utøvere er bosatt, samt en og annen treningsøkt i Nes Arena. Ullsokningen sier at den nye rollen foreløpig har gått bra, akkurat som han hadde forventet.

– Formelt er dette en ny situasjon, men det er ikke en helt ny arena for meg. Jeg vet hva jeg har gått til, og visste allerede at jeg synes dette er morsomt å jobbe med, sier Roth.

KJENT FOR SIN STØTTE

For ved siden av egen satsing har han hele vegen vært opptatt av å veilede og hjelpe yngre utøvere i miljøet. Det er på bakgrunn av blant annet dette at Roth ble nominert til utøverprisen i regi av Friidrettens Venner. Nå ser han fram til å videreføre enda mer av det han har plukket opp som utøver på toppnivå.

– Jeg føler at jeg har en fordel av at jeg gjennom min karriere har vært borti veldig mange gode trenere. Både norske og utenlandske, og jeg har alltid hatt en veldig nysgjerrighet for trening generelt. Jeg har derfor vært flink til å plukke opp info og snakket mye med trenere her og der. Jeg føler at jeg har fått mye erfaring fra andre trenere, sier Roth.

– ÅPEN DIALOG

Han tenker godt og lenge på spørsmål om hvordan han vil beskrive sin egen trenerstil.

– Jeg er fan av å ha en god og åpen dialog med utøvere, men fortsatt være klar på at jeg er treneren og de er utøveren. Jeg er nysgjerrig på deres tanker, men klar på at det er jeg som har ansvaret og at de har godtatt at det er slik, sier han.

OVERRASKET

Ambisjonene innen trenergjerningen lar han utvikle seg naturlig. Det har gått et par måneder siden han tok den store avgjørelsen om å legge vekk satsingen på sin egen toppidrettskarriere kun 24 år gammel.

– Jeg er veldig komfortabel med det, og er veldig overrasket over hvor lite rart det egentlig føles. Jeg merker ingen dramatisk forskjell i hverdagen. Jeg trener fortsatt og er fortsatt del av det samme miljøet, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.