Mange idrettsutøvere vinner nasjonale mesterskap før de klarer å utkonkurrere verdenseliten og vinne OL-gull. For Ragnhild Haga har det vært annerledes. Holter-kvinnen vant to gull under vinter-OL tidligere i år, men i NM-sammenheng har 27-åringen to bronsemedaljer som beste resultater.

– MORSOMT

– Det synes jeg bare er litt morsomt. Jeg har nesten ikke verdenscupseiere, NM-gull eller noen ting, så å ta OL-gull som det kun går an å gjøre hvert fjerde år passer meg ypperlig. Det er flere muligheter til å vinne verdenscup eller NM, sier hun med et smil.

OL-vinnerens første mulighet til å utvide medaljesamlingen med et NM-gull kommer denne uka i Alta. Åsen IL-løperen har sett seg ut lørdagens 30 km friteknikk som sin største mulighet.

– Jeg har lyst til å være med å kjempe i toppen, særlig på tremila. Samtidig er jeg spent og usikker på formen siden jeg har vært syk. Formen var god, så jeg har prøvd å trene meg opp litt, så får vi se hvor mye jeg har å gi. Det er et usikkerhetsmoment, men det er flere som kjenner på akkurat det i denne delen av sesongen, sier Haga.

Ragnhild ble møtt av et folkehav av Åsen IL-medlemmer da hun vendte hjem som klubbens første olympiske mester.

– Tiden etter har vært hyggelig, litt kaos, ja det meste egentlig, sier hun.

Fem uker senere synes hun fortsatt hele den olympiske bragden er surrealistisk å tenke på.

– Det har kanskje sunket litt mer inn, men samtidig er det fortsatt litt uvirkelig. Av og til tenker jeg på at det har vært en rå sesong. Så trener man og gjøre andre ting før man kommer på det igjen. Det er bare veldig morsomt, sier Haga.

SER FRAMOVER

Hun har så vidt gjenopplevd OL-øyeblikkene på opptak med familien, som på direkten fulgte løpene hjemme i Holter, men aldri satt seg ned og kost seg med gulløpene i sin helhet. Hun synes det er spennende å se på, men har samtidig sine egne minner godt bevart.

– Det har nok vært lurt å se litt framover også, og tenke på ting man ikke er så fornøyd med og som man vil jobbe med mot neste år, sier hun.

Etter NM skal Ragnhild gå Kobberløpet i Bodø og deretter Skarverennet før det er sesongpause til 1. mai.

– Jeg har ingen store planer, det blir nok å være litt hjemme. Det er deilig når man reiser såpass mye ellers. Jeg synes det er godt å pakke ut av bagen uten å måtte pakken den igjen med en gang, sier hun.

LES OGSÅ: – 15 OL-gull til lille Holter er jo helt sprøtt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.