– Vi har fått mange forespørsler om trimgruppe i mange år, men har manglet ressurser til å drive det, sier Hans Jørgen Borgen, hovedtrener i Ull/Kisa friidrett.

FOR ALLE

Nå har klubben gått sammen med Jessheim-firmaet Merkes om å opprette Ull/Kisa-trimmen, ukentlige treninger som skal være et tilbud for alle, helt uavhengig av nivå.

– Merkes og Ull/Kisa utfyller hverandre svært godt når det gjelder kompetanse om temaet. Vi kan mye om løping og Merkes kan mye om all trening rettet mot dette segmentet. Dette er et tilbud til alle, også de som sliter med å løpe 1 kilometer kontinuerlig, sier Borgen.

Friidrettsmiljøet i Ull/Kisa har fostret mang en løper i helt motsatt ende av skalaen.

– Vår erfaring fra toppidrett er at det fleste, også mosjonister, starter sin trening på et altfor hardt nivå. Man skal trene mye rolig før man har vesentlig utbytte av å trene hardt, sier Borgen.

– SMÅ GREP KAN BETY MYE

Helsedirektoratet anbefaler at voksne og eldre bør være fysisk aktive i minst 150 minutter med moderat intensitet per uke eller minst 75 minutter med høy intensitet per uke. Anbefalingen kan også oppfylles med kombinasjon av moderat og høy intensitet. For eksempel 90 minutter med moderat intensitet og 30 minutter med høy intensitet. Aktiviteten kan deles opp i bolker på minst 10 minutters varighet.

– Det å være litt mer aktiv er kanskje den letteste måten å få litt bedre helse på. Dessverre er det altfor få som følger anbefalingene for hvor mye fysisk aktivitet vi bør ha i løpet av en uke. Vi vet at det å være aktiv sammen med noen gjør dørstokkterskelen mindre og gjør det mye lettere å komme i gang med trening. Det er det viktigste målet med dette initiativet. Få flere til å bli litt mer aktive og få bedre helse. Små grep kan bety mye og gir nok mye bedre effekt enn mange tror, sier Thorbjørn Merkesdal fra Merkes.

Ull/Kisa-trimmen hadde en prøvetrening mandag 23. april. Den første offisielle treningen blir hodlt mandag 7. mai.

LES OGSÅ: Populært foredrag med håndballstjerne på Jessheim

LES OGSÅ: I denne bua kan unge låne sportsutstyr gratis

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.