• SIKKER: Sondre Rustad Rudi lå an til å bli matchvinner da han satte et straffespark i mål til 2–1 for Eidsvold Turn 2.
  • TRYGGERE: EIF-trener Kyrre Innstøy var spent, men føler han fikk gode svar på hvordan det står til med årets utgave av laget.

Eidsvold IF sesongåpnet hjemme mot Eidsvold Turn 2, mandag kveld. Som 4. divisjons to innslag fra grunnlovsbygda er dette kamper hvor det står mer enn bare poeng på spill ved Eidsvoll stadion. Lagene spiller vanligvis tette og jevne kamper og vant hvert sitt oppgjør i fjor. Denne gangen delte de poengene etter at Fredrik Alexander Johansen Kristiansen dukket opp på tampen og satte inn 2–2.

– Det betyr en del at vi får en grei start på serien, og ikke går herfra uten noen ting. Selv om jeg synes vi fortjener tre poeng i dag, sier Johansen Kristiansen til EUB.

RIVALISERING

Han er selv blant de mange spillerne i begge leire som har en fortid i den andre Eidsvoll-klubben. Dermed blir det rivalisering selv om det ene laget har et A-lag høyere i divisjonssystemet.

– Det er fortsatt stort. Men nå har ikke Turn toppet laget til denne kampen akkurat, så det er ikke som det kanskje vil bli i høstsesongen, sier han.

Turn-rekruttene scoret kampens første mål drøyt fem minutter før pause. Joakim Madsen banket til med venstrefoten og curlet ballen i lengste hjørne. Hjemmelaget scoret imidlertid på første angrep etter baklengsmålet, da tidligere Turn-spiller og nå EIF-kaptein Eiven Solberg sørget for 1–1 til pause.

Kampen bølget fram og tilbake før Turn fikk straffe med et drøyt kvarter igjen. Sondre Rustad Rudi var sikker fra krittmerket, men Eidsvold IF slo tilbake igjen. Inne i kampens siste ti minutter presset hjemmelaget på, og da en retur ble hengende i lufta over femmeteren la Johansen Kristiansen seg på siden og banket ballen opp i nota på hel volley.

GODE SVAR

Etter en trøblete høst klarte Eidsvold IF så vidt å redde plassen i 4. divisjon i fjor. Heller ikke vinteren har vært problemfri, og med et halvt lag ute med skader eller suspensjon, gikk laget til årets første kamp med et ungt mannskap, inkludert flere nye spillere fra start. Dermed har de satt seg som mål å bli bedre enn fjorårets 11. plass.

– Jeg var litt spent før kampen, for jeg var usikker på hvor vi sto. Så jeg er litt tryggere på laget nå enn jeg var før kampen, for vi har hatt litt grumsete oppladning i ukene før seriestart. Litt avlyste kamper og sånt, så det var ålreit å se spillerne stå matchen ut, sier trener Kyrre Innstøy.

Også han har en fortid i Turn og har kjent på rivaliseringen fra begge sider.

– Det er ikke som i gamle dager, men det er fortsatt der for spillerne kjenner hverandre så godt. Derfor blir det litt rivalisering når Turn og EIF møtes, sier han.

Eidsvold Turn 2 serieåpnet en uke tidligere med et målløst oppgjør hjemme mot Blaker. A-laget har sin serieåpning i 3. divisjon mot Selbak førstkommende lørdag på nye Myhrer stadion.

Flere lokale lag var i aksjon. Som følge av at Kløfta har vært gjennom begge kvalifiseringsrundene til cupen, og er belønnet med cupfest mot Lillestrøm den 18. april, ble deres seriestart utsatt. Da ballen omsider begynte å rulle i 4. divisjon tok ullsokningene vare på vinnerformen. Kløfta vant 6–2 borte mot Fet i mandagens kamp. Ull/Kisa 2, som slo nevnte Fet (2–0) i sin seriepremiere forrige uke, inntok tabelltoppen i 4. divisjon etter 10–2 seier borte mot Sørumsand. Hauerseter tok i helgen ett poeng etter 1–1 borte mot FUVO, og står med fire etter seier mot Skedsmo 2 i premieren.

LES OGSÅ: Bli kjent med den ukjente Turn-treneren

Kampfakta

Eidsvold IF – Eidsvold Turn 2–2 (1–1)

Eidsvoll stadion, 150 tilskuere

MÅL

0–1. 41. min.: Joakim Madsen

1–1. 42. min.: Eiven Solberg

1–2. 77. min.: Sondre Rustad Rudi

2–2. 85. min.: Fredrik Alexander Johansen Kristiansen

EIF-troppen: Glenn Wilsgård, Jim-Freddy Gravråk Pedersen, Jørgen Olsen, Espen Tømmerdal Brenden, Magnus Kristengård, Eiven Hølmo Solberg, Heine Christian Lundahl, Fredrik Olsen, Anders Kvalness, Fredrik Alexander Johansen Kristiansen, Heine Kjøniksen, Martin Sydtangen, Markus Johan Sørensen, Niklas Olsen, Shahin Hemat, Preben Misund Johnsen, Lars Kristiansen, Stein Vidar Fjeldvang.

Eidsvold Turn 2-troppen: Lars Emil Stormo, Vetle Andreas Dalsaune Sørensen, Håkon Marius Vangen Dalbo, Samuel Lund Kristensen, Jesus Marie Barutwanayo, Benedict Lethabo Notoane, Daniel Olsen, Lars Andresen, Joakim Andre Karlsen Madsen, Eirik Wilhelmsen Trøen, Sondre Rustad Rudi, Richard Davidsen, Markus Nerbøvik Stensby, Eskil Engebretsen, Nikolai Kullblikk, Hassan Kausar

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.