- Her kan vi bli gode, mener Emma og Ulrikke.

Rett før vinteren satte inn ble den nye skateparken på Gystadmarka ferdigstøpt. Fargelegging, terreng- og gartnerarbeid skal i løpet av våren utgjøre den siste finishen på anlegget, men nå som frosten har sluppet taket har ivrige skatere den siste uka kunnet benytte anlegget for aller første gang. 14-åringene Emma Slinning og Ulrikke Reinertsen har aldri skatet tidligere, men har bestemt seg for å begynne nå som de har fasiliteter av internasjonalt nivå å boltre seg på.

LES OGSÅ: Neste års skateferie blir hjemme

- GØY Å LÆRE NYE TING

- Parken er bra, og det er morsomt å være her. Jeg har ikke kjørt noe særlig før, men det er gøy å lære nye ting, sier Emma.

Hun har stått litt på snowboard tidligere, men ellers har ingen av jentene erfaring med brett. Etter å ha vært en del ganger i parken allerede har de blitt mer og mer komfortable med skating i betongvegger som ruver flere meter over bakken. Litt etter litt tør de rulle fortere og høyere opp i buene, til oppmuntrende tilbakemeldinger fra resten av gjengen.

- Jeg synes dette er veldig gøy selv om jeg ikke er så flink enda. Men nå som vi har denne parken kan vi jo øve oss, sier Ulrikke.

Nordby-elevene har dratt direkte fra tentamen på skolen til skateparken. De foretrekker å være der på dagtid ettersom «alle proffingene» kommer på ettermiddagen.

- Det er så mange her til vanlig, så da blir det litt trangt, sier Emma.

Nå øver de i stedet målrettet i roligere omgivelser.

- Her kan vi bli gode, sier brettjentene.

LES OGSÅ: Punger ut for skateanlegg

- LIKE BRA TIL SKØYTER

Det er Ullensaker skateboardklubb som har gått i bresjen for å få parken realisert av kommunen. Selv om hindringene er optimalisert for rullebrett, er det også mange som bruker rulleskøyter i parken. Andre suser rundt på sykkel- og sparkesykkel.

- Parken fungerer like bra til skøyter. Det blir nesten akkurat det samme, forklarer Jon Bjørnar Bråthen og Jonas Moreno.

PÅ PLASS HVER ENESTE DAG

Den om lag 900 kvadratmeter store betongparken byr på utfordringer for utøvere på alle ferdighetsnivåer. Viktor Andersen (14) utnytter alle parkens elementer. Han sklir bortover de høyeste kantene flere ganger på rad, uten et eneste feilskjær med rulleskøytene. Så har han også allerede lært å kjenne hver eneste krik og krok.

- Jeg har vært her hver eneste dag siden forrige uke, sier han og smiler.

Viktor har trikset på rulleskøyter i tre år. Tidligere har han pleid å reise inn til Oslo-området for å utfolde seg.

- Jeg kommer nok fortsatt til å dra innover noen ganger, men jeg trenger jo ikke gjøre det like ofte nå som det har blitt så fint her, sier Jessheim-gutten.

LES OGSÅ: Skateboard-suksess

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.