Eldstebror Jan Morten Bråthen syklet sin 10. og siste Trondheim–Oslo tilbake i 2006. I fjor kunne søsteren Ann Bjørg feire samme bragd. I sommer ble Fred Tore den siste av de tre søsknene til å nå milepælen ti fullførte styrkeprøver.

– Jeg er veldig stolt av oss ”ungene” i familien. Jeg tror ikke det er så mange som er tre søsken og har gjort dette, sier Ann Bjørg.

Fred Tore sier det har blitt et naturlig mål at også han skulle gjennomføre rittet ti ganger.

– Han har blitt ”mobbet” så fælt av oss stakkar, så han måtte jo bare, sier Ann Bjørg og ler.

Jan Morten syklet Den store styrkeprøven for første gang i 81. Fred Tore debuterte i 84 før Ann Bjørg syklet sin første utgave ti år senere. Det var Jan Morten som først hadde et mål om å nå ti ritt. Da Ann Bjørg hadde syklet rittet syv ganger begynte hun å tenke på at det hadde vært gøy om også hun kunne klare det samme.

– MORO Å SYKLE

Eidsvollingene har drevet med sykling og annen idrett fra de var små. Eldstebroren forteller at han først og fremst har vært motivert for nye styrkeprøver av å ha det morsomt i det lokale sykkelmiljøet.

– Jeg syklet ti ganger fordi jeg synes det var moro å sykle. Og i Eidsvoll sykkelklubb har det vært, og er fortsatt et veldig bra miljø. Mange har hengt seg på gruppa vår fordi de vet at Eidsvoll sykler veldig bra, sier Jan Morten.

Brødrene var med på å sette en stående klubbrekord i 86, der timannslaget ble nummer to i lagkonkurransen. Treningshverdagen nå er en annen en den gang.

– Da var man ung og lovende, nå er det familie og alt slik at man ikke bruker så mye tid på det lenger, sier Fred Tore.

– Samtidig vet vi nå veldig godt hvor lang denne turen er, og hva som skal til. Etter hvert som årene går får man ikke noe mer gratis, sier Ann Bjørg.

TENKER PÅ RÅHOLT

I år ble den siste jubilanten heiet fram av familien. Også under de tidligere rittene har trioen funnet stor motivasjon på kjente trakter.

– Når jeg har startet har jeg ikke tenkt på Oslo, jeg har tenkt på Råholt. Fra Minnesund til Jessheim er det bare heiarop og masse kjentfolk. Så er man plutselig på Kløfta, så begynner Frogner-bakkene, og da lander du igjen, sier Ann Bjørg.

Alle tre anser seg nå som ferdige med Trondheim–Oslo.

– Det er sannsynligvis slutt nå, men sykling er uansett en fin måte å trene på som jeg skal fortsette med, sier jubilanten Jan Tore.

Mange andre sprekinger fra Øvre Romerike deltok i årets utgave. Veteranen Arne Blakkisrud er en annen jubilant som syklet rittet for 50. gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.