– Lyn virket slitne etter 25 minutter, og derfra styrer vi. Da føler vi oss snytt for poeng, sier Jon Erik Økland.

Dette var niende gang Eidsvold Turn og Lyn møttes. Oslo-klubben kom best ut og tidligere Turn-spiller Mats Ingebrigtsen sendte dem i ledelsen med et skudd fra 20 meter. Like etter hadde Økland sjansen til å utligne, men volleyskuddet fra 12 meter gikk over.

Like før halvtimen kom Lyn til en dobbeltsjanse uten at det ga uttelling.

UTLIGNET PÅ SLUTTEN, MEN ...

Ballbesittende Eidsvold Turn skapte mest på ærverdige Bislett stadion. Få minutter før slutt trodde blåtrøyene at i alle fall ett poeng ble med hjem. Thierry Dabove dro seg innover og slo ballen mot mål. Den traff en Lyn-spiller og gikk i mål, til stor jubel for de tilreisende.

Men Lyn var ikke ferdige. Hjemmelagets Mads Peder Sveen fikk etter mye klabb og babb avsluttet etter en dødball, og denne gangen var det et Turn-bein som var sist på ballen. Oslo-laget sikret seg tre poeng og et skuffet Eidsvold Turn-lag tuslet slukøret av banen.

– Vi skaper mest og kommer til en del bra sjanser. Det er en blanding av uflaks og udyktighet foran mål som avgjør, sier Økland.

– Hva må dere rette opp i til de neste kampene?

– Jeg tror ikke vi skal gjøre veldig mye annerledes. Hvis dette er det antatte topplaget skal vi ta en del trepoengere framover, slår kapteinen fast.

AVDELINGSFAVORITTER

Lyn og Eidsvold Turn er foran sesongen spådd å være de to sterkeste lagene i avdelingen. Begge lagene cruiset igjennom hver sin 3. divisjonsavdeling i fjor.

Oslo-laget sto før kampen med tre poeng etter å ha slått Tynset i første serierunde. I andre dro de til Raufoss, men kampen ble utsatt som følge av tett snøvær.

Også Eidsvold Turn sto med tre poeng etter 0-2-tap for Valdres og 4-0-seier over Ready. Nå står Lyn med seks poeng, Turn har tre. Serieleder Korsvoll har full pott etter tre kamper.

Neste kamp for Eidsvold Turn spilles førstkommende lørdag, hjemme mot Gjøvik-Lyn.

Norsk Tipping-ligaen avd. 2

Lyn–Eidsvold Turn 2–1 (1–0)

Bislett stadion, 498 tilskuere

Dommer: Morten Stakkestad Flaten, Årvoll IL

1–0 13. min.: Mats Ingebrigtsen

1–1 84. min.: Selvmål

2–1 88. min.: Mads Peder Sveen

Gule kort: Felix Boe-Tangen, Christoffer Simensen, Lyn, Stian Teksum, Turn.

Lag ETF: Peter Rusina–Henrik Ulseth, Andre Trandum Nordlie, Troung Tran, Johan Kolbjørnsrud–Thierry Dabove, Markus Stensby, Kristoffer Trandum Nordlie, Stian Teksum – Jon Erik Økland, Piotr Gawecki (Jonatan Teigland 45. min.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.