• – HYGGELIG: Roar Halvorsen synes det gøy å arrangere turnering.

5. juledag ble den 29. utgaven av Eidsvold Turns romjulsturnering i fotball sparket i gang i Eidsvollhallen. Over to dager kjempet 16 herrelag og seks damelag om pokaler, heder og skryterettigheter.

– HYGGELIG

– Dette er tradisjon. Vi synes det er hyggelig å samle folk og treffes etter julefeiringa, sier Eidsvold Turn-leder Roar Halvorsen, arrangør av turneringen.

Cupen skal være mest for gøy og det sosiale, men inneholder fotballspillere på alle slags nivåer, i forskjellige stadier av karrieren. Mange av kompislagene består av spillere som er aktive på lag i lokalfotballen, og som gjerne har med seg tidligere medlemmer.

– Spillere som har flyttet eller studerer borte har muligheten til å være med når de kommer tilbake i jula, sier Halvorsen.

I tidlige utgaver av cupen var det en overvekt av rene klubblag bestående av aktive spillere. De siste årene har kompislagene vært i overtall.

– Det er mange gode kameratgjenger. Det er artig, og så ser du at det blir alvor utover i turneringen, sier Halvorsen.

GJORDE COMEBACK

Det er tre år siden Hauerseter stilte lag sist. Denne gangen hadde en gjeng bestående av nåværende og tidligere spillere gått sammen om å stille kompislaget «Sætra».

– Dette er en morsom turnering, og det er veldig gøy å samle en gjeng og dra opp hit, sier Fredrik Skottner.

Han spilte for klubbens 4. divisjonslag så sent som forrige sesong. Det samme gjorde Jørgen Alstad, som allerede i første kamp av turneringen lå vannrett i lufta med sålene først, til tross for at sklitaklinger ikke er tillatt.

– Jeg glemte det, sier forsvarsbautaen og ler.

Også den mangeårige Hauerseter-kapteinen synes det er godt å få trent litt i romjula.

– Det har ikke blitt så mye trening i det siste så det er godt å få av litt ribbe og akevitt, sier Alstad.

HØYT NIVÅ

Noen av spillerne på parketten har erfaring fra høyere nivå. Blant de mest meritterte er Lars Jørgen Mork, teknikeren som spilte flere sesonger med 1. divisjonsfotball for Ull/Kisa.

– Jeg ble med i fjor fordi jeg har noen kompiser som hadde vært med tidligere. Og etter mye ribbe og pinnekjøtt så tenker jeg det er greit å komme i gang nå i romjula. I stedet for å bare løpe på mølle eller være på treningsstudio så er dette veldig bra trening, sier Mork.

I herrefinalen måtte Mork og lagkameratene i Mivers Utd gi tapt for Eidsvold Turn, som dermed sørget for at den pokalen ble igjen hos arrangørklubben. Vennelaget K-209 stakk av med seieren i kvinneklassen.

LES OGSÅ: Espen Jansen gleder seg til å vise fram Mesternes mester

LES OGSÅ: Anne Gulbrandsen er bedre på skøyter enn noen gang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.