Med det er rødtrøyenes cupeventyr over før det fikk startet. EIF var på forhånd regnet som store underdogs i lørdagens kvalifiseringskamp til NM. Tredjedivisjonslaget Fu/Vo spiller i divisjonen over EIF og har en solid tropp med flere spillere med erfaring fra høyere nivå.

Begynte bra

Divisjonsforskjellen var imidlertid ikke merkbar i kampens startfase. Kampen bølget fram og tilbake og det var 4. divisjonslaget som gikk i føringen. Stian Skyttersæter slo et innoverskrudd hjørnespark med sin beryktede venstrefot. Ballen gikk over alt og alle i feltet og skrudde inn bak gjestenes målvakt.

Svaret kunne ikke ha kommet raskere. Nesbuene tok avspark og gikk rett i angrep. Fra 16 meter dunket Preben Finstad ballen nede i hjørnet, forbi Glenn Wilsgård i EIF-buret. Etter to kjappe scoringer ble det roligere på Eidsvoll stadion.

SNUDDE KAMPEN

Selv om kampen roet seg litt etter at begge lag fikk hvert sitt mål, fortsatte de å skape målsjanser. Like før pause ble EIFs Espen Berg Ottesen fint tredd igjennom. Avslutningen var god, men traff feil side av nettet. 

EIF kunne med scoring her gått til pause med ledelse, men Fu/Vos Martin Skolbekken ville det annerledes. Han fikk stå totalt umarkert og kunne heade inn 1–2 på omgangens siste ballberøring.

LUFTA UT AV EIF-BALLONGEN

Hjemmelaget var absolutt med på notene i kampens første omgang. Det tok imidlertid ikke lang tid før gjestene gjorde vondt til verre for EIF etter hvilen. Publikum hadde knapt rukket å tørke ketsjupen vekk fra munnvikene før 1–3 var et faktum.

 Etter dette mistet EIF litt av piffen, selv om de to ganger kom alene mot keeper. Først ved Espen Berg Ottesen, så ved Magnus Iversen. Ved begge anledningene kom Fu/Vos keeper Hans Petter Rønningen seirende ut.

– Vi hang bra med i den første delen av kampen. Det er synd vi slipper inn mål rett etter at vi går i ledelsen, der er vi rett og slett ikke konsentrerte nok, slår hjemmelagets målscorer Stian Skyttersæter fast. – De tre første scoringene deres kommer på veldig ugunstige tidspunkter, og da går lufta litt ut av oss, sier venstrebacken.

Kampfakta

1. kvalrunde NM

Eidsvold IF – Funnefoss/Vormsund

Eidsvoll stadion, 150 tilskuere

Dommer: Eivind Heggelund, Kurland

Mål:

1–0 12 min.: Stian Skyttersæter

1–1 13. min.: Preben Finstad

1–2 45. min.: Martin Skolbekken

1–3 47. min.: Mads Rismoen

1–4 78. min. Baktiar Rzaev

Lag EIF: Glenn Wilsgård–Dan-Remy Tollefsen Dahl, Jim-Freddy Pedersen, Stein Vidar Fjeldvang, Stian Skyttersæter–Stian Halberg, Espen Berg Ottesen, Heine Lundahl, Espen Andreas Fjeld–Magnus Iversen, Fredrik Kristiansen

Benyttede reserver: Martin Sydtangen, Kyrre Johansen, Joacim Lomsdalen

Gult kort: Jim-Freddy Pedersen, EIF

LES OGSÅ: Fortsetter som EIF-trener

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.