- Jeg synes vi var det beste laget utpå her, men Mjøndalen scorer tre mål og vinner sånn sett fortjent, oppsummerer Kisa-trener Vegard Skogheim.

- Gutta spiller bra, de skal ha all ære for både denne kampen og sesongen sett under ett. Jeg er "drit-skuffa" over at vi misser muligheten til videre kvalikkspill, men når vi får det litt på avstand føler jeg kanskje at sesongen har vært over all forventning, sier han.

LES OGSÅ: Suppoerterbussen fullsatt

FARTSFYLT FØRSTEOMGANG

Mjøndalen ledet 3-1 da dommer Tommy Skjerven blåste for pause. Det var nok også hjemmelaget som følte de fikk best betalt for omgangen – tre av fire avslutninger på mål endte med scoringsjubel. Førstemann til å tegne seg på scoringslisten var Christian Gauseth. Fra ellevemetersmerket satte han ballen forbi Ull/Kisa-målvakt Stefan Hagerup, etter at sisteskansen felte Amahl Pellegrino på veg igjennom.

Kisa var farlig frempå ved flere anledninger. Både Andreas Aalbu, Niklas Sandberg og Nicolay Solberg hadde solide muligheter til å skape ny spenning i kampen. Sistnevnte hadde også en gedigen mulighet på stillingen 0-0. Alene mot MIF-keeper Makani traff han ikke godt nok på spretten og ballen gikk over mål. Til tross for at Kisa spilte seg mer og mer inn i kampen var det Mjøndalen som doblet ledelsen etter drøyt tjue minutter.

REDUSERING TIL LITEN NYTTE

De gulgrønne fikk likevel lønn for strevet. Med sju minutter igjen av omgangen slo Martin Torp inn til nevnte Aalbu som stanget inn reduseringen via stolpen. De mange tilreisende Kisa-supporterne hadde knapt jublet ferdig før Amahl Pellegrino knallet inn 3-1.

Da vi fikk 2-1 hadde vi hatt bra trykk en stund og tenkte at "dette skal vi ta". Rett etter setter de inn 3-1 og da blir det tungt, sier kaptein Christian Aas.

- Akkurat nå føles det mest trist. Men vi har en veldig god moral og fortsatte å kjempe på selv om vi fikk et tidlig mål i mot, sier Niklas Sandberg etter kampslutt. Rogalendingen har tiltrukket seg interesse fra flere Eliteserieklubber, men sier til EUB at han ikke har peiling på hvor han eventuelt blir å finne neste sesong:

- Vi får se hva som skjer. Jeg trives godt her i Kisa og har blitt veldig glad i den gjengen her, sier den offensive midtbanespilleren og legger til:

- Jeg blir ikke skuffa om jeg spiller her også neste år.

MISBRUKTE MULIGHETENE

Ull/Kisa kom ut fra garderoben med et klart mål om å komme tilbake i kampen. Sjansene kom på løpende bånd, men scoringene uteble. Nærmest var Martin Torp et drøyt kvarter før full tid. Mats-Andre Kaland sendte Torp mutters alene med keeper, men vestfoldingen ble for nølende og avslutningen gikk i fanget til Makani.

VANSKELIG Å BRYTE NED

Kristoffer Ødemarksbakken spilte sin foreløpig siste kamp i Kisa-trøya. Maura-gutten spiller for Lillestrøm neste sesong, men skulle gjerne fått med seg minst én kamp til for Jessheim-klubben.

- Det beste laget tapte i dag, dessverre. Mjøndalen legger seg veldig lavt etterhvert og gjør det vanskelig å bryte igjennom. Vi mangler kanskje litt kynisme i dag, sier "Bakken".

- KJEMPESTAMME I LAGET

Også kaptein Christian Aas er skuffet over 3-1-tapet.

- Det er kjempesurt, jeg føler det er klasseforskjell på lagene i dag. Mjøndalen er jo et godt lag, men vi skaper mest og viser frem den beste fotballen. Et par av baklengsmålene er håpløse og gjør det vanskelig for oss. Kampmessig synes jeg likevel vi gjør mye riktig, sier kapteinen.

Nå er sesongen over for Ull/Kisas del, noe Christian Aas erkjenner med blandede følelser.

- Akkurat nå er det mest kjedelig. Vi har fått på plass et såpass godt fotballag, så jeg tror vi kunne ha gitt god kamp i en eventuell neste kvalik-kamp og også Eliteserielag. Likevel skal det bli godt med ferie, innrømmer han.

- Vi har en kjempestamme i laget, og kommer til å beholde stort sett alle spillerne vi har. Ødemarksbakken har hatt en kjempesesong og jeg gleder meg til å se han i Lillestrøm. Får vi fylt på med et par-tre kvalitetsspillere til tror jeg vi blir veldig bra, sier Christian Aas.

Kampfakta

 • Kvalifisering Eliteserien
 • Mjøndalen – Ullensaker/Kisa 3-1 (3-1)
 • Isachsen stadion, 1723 tilskuere
 • Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL
 • Mål:
 • 1-0 13. min.: Christian Gauseth (str.)
 • 2-0 21. min.: Mathias Fredriksen
 • 2-1 38. min.: Andreas Aalbu
 • 3-1 40. min.: Amahl Pellegrino
 • Gule kort: Stefan Hagerup, Christian Aas, Ull/Kisa
 • Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup - Jan Tore Amundsen (Nikolas Walstad fra 89.), Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Espen Garnås - Niklas Sandberg, Christian Aas, Kristoffer Ødemarksbakken, Nicolay Solberg (Ole Kristian Langås fra 67.), Sverre Martin Torp (Ole Andreas Nesset fra 72.) - Andreas Aalbu

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.