Thea, som fortsatt bare er 24 år, har denne sesongen blitt tatt inn igjen i «varmen» på landslaget. Hun sto utenfor landslaget i fjor, men gjennom rekruttlandslaget konkurrerte hun en del allikevel.

- Jeg «tryna» veldig mye i fjor og det ble mye halvveis. Når jeg ser tilbake ble det ikke mange gode resultater i løpet av fjorårets sesong. Det eneste jeg kan slå i bordet er noen femteplasser og det er jo ikke akkurat mye å skryte av, smiler Thea.

Én pallplassering året før

Året før var heller ikke veldig bra, men da hadde hun i hvert fall en plassering på pallen.

- På mange måter var det litt greit å være på rekrutteringslandslaget i fjor. Da kunne jeg starte litt på nytt i et litt annet miljø. For min del har det også væt fint å ha noe å strekke seg etter og for å vise at jeg har noe der å gjøre. Det var fint å få plass på landslaget denne sesongen.

Landslaget består av tre jenter og fire gutter.

SATSER PÅ UTHOLDENHET

- Har du endret noe på treningsopplegget før årets sesong?

- Ja, jeg har satset på bedre utholdenhet. Jeg følte at jeg hadde en del å gå på når det gjelder utholdenheten og dermed foretok jeg noen justeringer. Så det har blitt ganske mye jogging, veldig mye rulleskigåing og en del sykling denne sommeren, sier Thea.

OPERASJON

Thea har ikke hatt så mange samlingsdøgn på ski som resten av landslagsutøverne.

- Jeg brakk armen i 2012 og fikk operert inn et par metallplater. Disse platene har skaffet meg mye smerter, så jeg fant ut at jeg skulle forsøke å få operert vekk den ene av dem. Det fikk jeg gjort i sommer, men det har ikke hatt den positive effekten som jeg håpet. Fortsatt er det smertefullt med styrketrening, så det blir nok en ny operasjon til våren, sier Thea.

VM-SESONG

Det er VM for telemark-kjørerne denne sesongen. Mesterskapet skal avvikles i Frankrike i mars.

- Nå før sesongstart er det naturlig at en toppform må prikkes inn fram mot det mesterskapet, sier Thea.

- Hva er målsettingen for sesongen?

- Jeg har egentlig ikke konkretisert noen målsetting denne sesongen. Jeg må være litt realist også. Tidligere har jeg satt litt for høye mål og hatt vanskeligheter med å nå dem. Jeg tror det kan være fornuftig å se det hele an litt, sier USK-utøveren, som jobber deltid på Gardermoen og studerer eiendomsmegling på BI, på andre året.

Hun har nylig vært et par uker i Hintertux, og deretter har det vært samling på Geilo.

- I starten av samlingen i Østerrike merket jeg lå jeg litt tilbake sammenlignet med de andre på landslaget. Med nye ski og støvler trengte jeg litt tid. Men det ble bedre etter hvert, smiler Thea.

LES OGSÅ: Til vinteren skal det kjøres verdenscuprenn i telemark i Hurdal

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.