• JUBEL: Sarpsborg 08 og Cato Haug har hatt mye å juble for denne sesongen.

Styreleder Cato Haug og Sarpsborg 08 kunne søndag feire at Østfold-klubben, som enda ikke er ti år gammel – vant bronse på øverste nivå i norsk fotball.

– Det var en fantastisk opplevelse og et minne for livet. Vi har trodd og ment at vi har bygd klubb og lag over tid som begynner å nærme seg å være godt nok, men å faktisk klare det er spesielt, sier Haug til EUB.

Dagens styreformann kom inn i klubben som daglig leder i 2010 da klubben var i 1. divisjon. Med halvannet års avbrekk mellom rollene har han vært med på mesteparten av klubbens historie og ferd mot toppen.

– Jeg sa ja til å hjelpe dem med å lage en strategiplan. Og når den var ferdig ble jeg spurt om jeg ikke ville være med å implementere den også. Da begynte ballen å rulle, sier Haug.

TRENTE FLERE KLØFTA-LAG

Haug er opprinnelig fra Ise i Østfold hvor han blant annet har vært leder i kretsen og Norges Fotballforbund. Før alt dette fikk han imidlertid lære og praktisere sine lederegenskaper i Ullensaker, både på og utenfor fotballbanen. Han hadde tatt trenerutdanning da han på midten av 80-tallet begynte på befalsskolen i kavaleriet på Trandum. Da ble han også spiller og senere spillende trener for Kløfta, deretter trener for damelaget i samme klubb.

– Det var fantastisk morsomt. Jeg hadde tatt trenerutdanning og fikk da lederutdanning på befalsskolen. I Kløfta fikk jeg praktisere som ganske ung både på herre- og etter hvert damelaget. Det er en periode jeg ikke ville vært foruten, sier Haug, som også bodde på Kløfta.

SPENT FØR CUPFINALE

Søndag 3. desember skal Sarpsborg 08 spille cupfinale mot Lillestrøm. Østfoldingene var i cupfinalen 2015 da det ble tap mot Rosenborg.

– Jeg var så heldig at jeg fikk oppleve cupfinale for to år siden. Det er det absolutt største du kan oppleve som leder og spiller i norsk fotball. Å ta bronse i serien er kanskje en større prestasjon, fordi du skal være god gjennom en hel sesong, men cupfinalen har en helt spesiell plass, sier Haug.

Han gleder seg og synes Lillestrøm er en verdig og morsom finalemotstander.

– Vi har vel et lite favorittstempel fordi vi havnet høyere i eliteserien. Det er litt forskjellige spillestiler, så lagene står nok godt til hverandre. Men Lillestrøm har en klok trener, sier Haug om Arne Erlandsen, som kommer fra nettopp Kløfta.

LES OGSÅ: Slik vokste Ødemarksbakken seg stor nok for eliteserien

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.