• DEBUTERTE FRA START. Markus Sørensen har fått noen innhopp tidligere i sesongen. Mot Kløfta var femtenåringen for første gang i EIFs startellever.

Få lag kan vise til sterkere hjemmestatistikk enn EIF. Tretti innkasserte poeng på ti strake hjemmekamper taler for seg selv. Mandag kveld ble rekken brutt av gjestene fra Kløfta. Sondre Haugen sendte bortelaget i føringen bare sekunder etter at EIFs Stian Halberg misset alene mot keeper. En drøy halvtime før slutt fikk Ole Fredrik Westheim god tid til å sette inn 0–2 som sto seg ut kampen.

BEDRE NIVÅ ENN FORVENTET

Kløfta jublet for seieren, men Råholtlaget kan glede seg over rekrutteringen fra egne rekker. Både Aleksander Neumann og Espen Tømmerdal Brenden fikk sine første minutter for A-laget. I tillegg debuterte Markus Sørensen fra start. Femtenåringen har fått kjenne på nivået tidligere i sesongen som innbytter.

– Nivået var bedre enn forventet. Det er hardere spill og høyere tempo enn hva vi er vant med, sier debutantene Neumann og Tømmerdal Brenden.

Markus Sørensen var svært nær å score i debuten fra start. Få minutter etter hvilen kom Fredrik Kristiansen seg fint forbi på venstrekanten før han slo inn til Sørensen. – Her burde jeg scoret, men ballen traff leggskinna i stedet for foten, sier femtenåringen som trives best på sentral midtbane. Det var også der han fikk muligheten etter at Espen Berg Ottesen pådro seg ribbeinsbrist i kampen mot Raumnes & Årnes forrige runde. For øvrig ble kantspiller Espen Fjeld brukt som høyre back fra start, en oppgave han løste på en god måte.

EKSTRA MOTIVASJON

– Den første omgangen kunne ha bikket begge veier. Det var litt tilfeldig at vi ledet til pause, sier Kløfta-kaptein Eivind Damstuen. Kampen sett under ett synes jeg vi framstår solid og jeg er fornøyd med at vi hever oss etter pause. Da får vi ballen til å gå mer langs bakken og vi viser oss som det beste laget, mener han.

– Vi var klare over at EIF hadde ti hjemmeseire på rad. Det var en ekstra gulrot å kunne få ta den skalpen, sier Damstuen, som ikke legger skjul på at laget brukte dette som motivasjon inn mot kampen.

FIRE LAG SKILLER SEG UT

Seieren gjør at Kløfta står med 19 poeng på åtte kamper og befester seg helt i toppen av divisjonen. Sammen med Gjelleråsen, Skedsmo 2 og Aurskog-Høland danner de en kvartett som har dratt litt ifra de øvrige lagene. EIF ligger seks poeng bak Kløfta med sine 13 poeng.

Det blir kamp på naturgress i neste runde for EIF, borte mot Blaker. Kløfta får på sin side besøk av Aurskog-Høland.

KAMPFAKTA

 • 4. div.
 • Eidsvold IF–Kløfta: 0-2
 • Eidsvoll stadion, 60 tilskuere
 • Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland
 • Mål:
 • 0–1 35. min.: Sondre Haugen
 • 0–2 58. min.: Ole Fredrik Westheim
 • Lag EIF: Glenn Wilsgård–Espen Fjeld, Jim-Freddy Pedersen, Stein Vidar Fjeldvang, Stian Skyttersæter–Stian Halberg, Markus Sørensen, Heine Lundahl, Daniel Sydtangen–Magnus Iversen, Fredrik Kristiansen
 • Benyttede reserver: Adrian Dalseth Lexberg, Dan-Remy T. Dahl, Aleksander Neumann, Espen Tømmerdal Brenden
 • Lag Kløfta: Fredrik Hauffen–Christoffer H. Skiaker, Christian Westad, Eivind Damstuen, Wazgel Saleh–Ole F. Westheim, Sondre Haugen, Steffen Nystrøm–Adam Olsen, Hawar Saleh, Hiwa Poor
 • Benyttede reserver: Kushtrim Bujupi, Lars J. Westheim, Magnus Hovde
 • Gule kort: Daniel Sydtangen, Jim-Freddy Pedersen, Fredrik Kristiansen, EIF

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.