Den eneste rytteren som klarte å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest i kampen om de individuelle sprangmedaljene i Nordisk og Baltisk mesterskap i sprangridning i Hammarö lørdag, var Norges Andrea Bech fra Ullensaker rideklubb.

Etter å ha vært med å vinne laggull torsdag, reiser hun altså fra Hammarö i Sverige med to gullmedaljer i bagasjen.

Som eneste rytter kom Nannestad-jenta gjennom hele mesterskapet uten å rive en eneste bom.

- Helt uvirkelig, jubler Andrea etter sitt andre gull av to mulige - en prestasjon man antagelig skal langt tilbake for å finne tilsvarende.

Etter seieren takket hun trener Nina Braaten, superponni Elle Birken og sin rytterforgjenger - Ada Braaten.

I følge Hestesport bød mesterskapsbanen på nok av utfordringer, og feilene kom som vanlig på løpende bånd. Andrea og Elle Birken hadde imidlertid marginene på sin side hele veien.

Og som det seg hør og bør når man vinner et mesterskap, ble gulljenta til slutt kastet ut i vanngraven av sine konkurrenter.

PONNI

Ordet ponni betegner en liten hest med maksimal mankehøyde på 148 cm. Disse deles igjen inn i kategori 1, 2, 3 og 4 ponni, hvor kategori 1 er de høyeste. Det finnes mange ulike ponniraser, som shetlandsponni, new forest-ponni, welsh-ponni og sportsponni. En norsk ponnirase er nordlandshest/lyngshest.

Det finnes egne ponni-konkurranser der ryttere ikke kan fylle mer enn 16 år samme år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.