• KAMP: Kevin Blaker (13) kjempet godt, men måtte kaste inn håndkle etter en skade.
  • VINNER: Tom Talgø (t.h) med coach Ken Johansen etter seieren.

I helgen huset Jessheimhallen 244 utøvere, fra 32 klubber i hele Norge. Det var klart for norgesmesterskap i taekwondo.

EUB møtte Tom Talgø (13) mens han sto og så på en av de andre kampene. Det svirret et rykte i hallen om at Talgø hadde mulighet til å vinne gull.

– Ja, håpet er å vinne gull. Jeg har møtt motstanderen før, og vunnet, forklarer den unge kampsportutøveren, som er med for første gang som a-utøver.

Danket ut motstanderen

Det håpet ble til virkelighet, da Talgø møtte William Stordalen fra Drammen i finalen. Talgø begynte litt svakt, og lå under etter første runde, men så sparket han ifra.

I runde to fikk motstanderen kun poeng fordi Talgø fikk advarsler fra dommeren. 20 sekunder ut i runde tre vant Talgø på såkalt point gap, som betyr at han ledet med over 20 poeng – sluttresultatet ble 25–5.

– Jeg vant gull! Det gikk veldig bra. Selv om første runde gikk dårlig, så fikk jeg masse poeng i andre runde. Det var deilig, sier unggutten.

Talgø sier også at det hadde vært ganske mye trening før kampen. Neste post på programmet for Talgø er Nordisk Mesterskap som holdes på nyåret. Han håper å gjøre det bra også der. Medaljevinneren som går på Nannestad ungdomsskole drømmer også om å komme på landslaget.

– Lang vei å gå

Tidligere på dagen var Markus Johannessen (17) fra Maura i aksjon. Han kjempet tappert, men tapte sin første kamp, og røk dermed ut.

– Jeg har trent i noen år, men ikke på kamper, forklarer Johannessen.

Tina Røe Skare fra Nannestad, som selv er på landslaget, er sykmeldt, men var til stede som coach for flere av utøverne fra Øvre Romerike Budosenter (ØRBS).

– Han behøver litt bedre kondis, og tørre å slippe seg litt mer løs, sier hun.

langsiktig

Alle som deltok er A-utøvere, som etter hva EUB forstår er de beste i Norge.

Talgøs coach, Ken Johansen fra Dal, sier at det har vært en lang vei å gå for å heve deltakerne, men at det nå er et bra nivå fra ØRBS.

– Vi har jobba langsiktig, det er ikke gjort over natta å få dem inn her, forklarer han.

Taekwondo er en fullkontakt-sport, og den har blitt svært høyteknologisk, med sensorer i hjelm og vest som måler spark og slag.

Dermed er det også mer publikumsvennlig nå, da det er lett å følge med på poengene på en skjerm. Tidligere har dette blitt meldt av fire dommere, men nå gjøres dette altså helt elektronisk.

LES OGSÅ: En taekwondo-kjempe vender tilbake

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.