I helgen var 52 U13-spillere fra hele landet samlet til treningscamp hos Eidsvoll 1814s på Bøn.

– Det er noe vi gjør fordi U13 ikke har noe seriespill. Så for at de skal være med i spillet, så kjører vi en egen camp som vi kaller U13 Jamboree, forklarer Tom Kristian Gusterud.

Blandede lag

I steikende sol, helt uten vind, med pads og hjelmer, var det trening og treningskamper.

– Det har vel aldri vært 30 plussgrader og vindstille på Bøn, men det var det nå. Men det var bare smil å se, så det var veldig vellykka, sier Gusterud.

Den første dagen trente jentene og gutta på posisjoner, og dagen etter prøvde de ut de posisjonene i kamp. Treningskampene ble spilt med blandede lag.

– Det er viktig å holde trøkket oppe, ungene blir fort leie hvis det ikke skjer noe, sier Gusterud.

mange trenere

Med 52 ivrige ungdommer som alle vil spille amerikansk fotball, trengs mange trenere. 1814s hadde med seg Tony Simmonds og Michael Hall, spillende trener på seniorlaget.

– Det er mange som spiller på U19 og seniorlaget som har treningskurs og som stilte opp på kort varsel for å trene de minste, forklarer Gusterud.

En stor familie

De besøkende fra Trondheim kom med to biler på fredagen, og ble innlosjert i Eidsvollhallen.

Her var det rigga til med bord og krakker, og gjestene fikk frokost og lunsj av frivillige i 1814s.

– Vi har en kjempefin gjeng av foreldre og supportere som stiller opp på kort varsel. Det er det bare å ta av seg hatten for. Vi er en stor familie, sier Gusterud.

Neste Jamboree i Lillestrøm

Med Eidsvoll 1814s på Jamboree på Bøn var spillere fra Trondheims Domers, Vålerenga Trolls, Oslo Vikings og Lillestrøm Starfighters.

Trolls begynte å ha disse campene i Oslo, men for tiden har de redusert bane, så Eidsvoll 1814s klemte til med en todagers camp på Bøn. Det var egentlig meningen at neste camp skulle holdes i Bergen, men i stedet er det Lillestrøm Starfighters som holder den. Den vil være allerede til helga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.