Da seriesystemet i fjor skulle spisses, mistet lagene fra 3. divisjon muligheten til å rykke opp ett nivå. Eidsvold Turn brøytet seg enkelt gjennom serien og vant til slutt med makeløse 18 poeng ned til Redalen på 2. plass. I og med at bare fire lag beholdt plassen i avdelingen, tror trener Jon Slaatsveen at årets avdeling blir langt tøffere enn i fjor.

– Vi møter helt klart bedre motstandere. Nivået er høyere, i tillegg til at vi kanskje møter lag som ikke står så godt til oss, med en del fysiske lag. I år blir det tette kamper hver gang, så vi har ikke råd til noen feilskjær, sier Slaatsveen til EUB.

– vi kan være litt breiale

Han forteller at han har sett en stigning i vinterens treningskamper. Målsettingen til laget før sesongstarten er å sikre mot den ene plassen som gir opprykk.

– Vi har vært litt opp og ned prestasjonsmessig i vinter, men mot tampen nå har vi vist litt av det vi kan. Vi var veldig gode i 1. omgang mot Kisa, mens vi ble litt «smågutter» igjen i cupkampen mot Fløya. Det vi må jobbe med er intensiteten i spillet vårt. Vi er ikke så store rent fysisk så vi er nødt til å være hvassere i presset og i ballvinningen. Vi snakket om det nå før sesongen at vi kanskje kan være litt breiale og sette det hårete målet der er å rykke opp, sier Slaatsveen.

ÅPNER MOT VALDRES FK

Eidsvold Turn åpner serien mandag kveld, i bortemøtet med Valdres FK. Åpningskamper pleier Turn å ha kontroll på, og de har ikke tapt sesongåpning siden 2009. Fagernes-laget beholdt plassen i 3. divisjon med et nødskrik i fjorårets sesong, da de ble nummer fem i sin avdeling – plassen foran Hauerseter. Turn og Valdres har ikke møtt hverandre i seriespillet siden 2010, og da ble det kun ett poeng på Turnera over to oppgjør. Den sesongen rykket Turn ned til 3. divisjon etter tolv sesonger i 2. divisjon. Etter nedrykket i 2015, kan 2017 bli året Eidsvold Turn atter en gang tar steget opp ett hakk.

– Valdres vet vi er et tøft fysisk lag. De har henta en portugisisk målvakt med haugevis av aldersbestemte landskamper. I tillegg har de henta tre briter. Svenske Dan Mönell har vært toppscorer der en stund. Så det blir en tøff match. Nå gleder vi oss til å komme i gang, avslutter Slaatsveen.

– ikke noe problem å motivere seg

Kaptein Jon Erik Økland gleder seg også til å komme i gang med sesongen.

– Nå blir konkurranse igjen. Det er klart det blir tøft å rykke opp, men likevel kan det bli mye morsommere i år enn i fjor. I fjor var det en transportetappe på slutten hvor det hele tiden ble vanskelig å finne den neste motivasjonen. Det problemet får vi garantert ikke i år, sier Økland.

FAKTA OM LAGET

Lag: Eidsvold Turn

Divisjon: 3. divisjon avd. 02

Lag i avdelingen: Eidsvold Turn, Flisa, Frigg, Gjøvik-Lyn, Korsvoll, Lillehammer, Lokomotiv Oslo, Lyn TF, Raufoss 2, Ready, Redalen, Stabæk 2, Tynset, Valdres

Plassering i fjor: 1. plass 3. divisjon, rykket ikke opp grunnet omlegging av divisjonsstruktur.

Ambisjon i år: Opprykk

Spillerstall:

  • Målvakter: Peter Rusina, Hågen Einang, Martin Fjeldheim Haugen, Fredrik Olsen (hospitant fra juniorlag)
  • Forsvarsspillere: Truong Quoc van Tran, André Trandum Nordlie, Henrik Ulseth, Magnus Kristengård, Robin Edvardsen, Johan Kolbjørnsrud.
  • Midtbanespillere: Kristoffer Trandum Nordlie, Stian Teksum, Jon Erik Økland, Ibrahim Nashaat, Jonatan Teigland (ny fra Ottestad), Najib Javed (ny fra fra Hasle-Løren), Joakim Madsen, Markus Stensby (på lån fra Ull/Kisa), Erik Ruud (hospitant fra juniorlag)
  • Angrepsspillere: Eiven Hølmo Solberg, Piotr Gawecki, Tarik Al Moussaoui (ny fra LSK), Thierry Dabove, Sondre Rustad Rudi, Lars Andresen (hospitant fra juniorlag)

Trenere: Jon Audun Slaatsveen og Karim Essediri

Materialforvaltere: Trond Martinsen og Kim Madsen

Administrerende leder: Roar Halvorsen

Styreleder fotballgruppa: Petter Helgesen

Treningskamper foran sesongen: Eidsvold Turn – Asker 7-3, Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2, Grorud – Eidsvold Turn 2-1, Eidsvold Turn – FUVO 2-0, Eidsvold Turn – Skjetten 0-1, Eidsvold Turn – Ull/Kisa 2-4, San Pedro – Eidsvold Turn 2–1.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.