• KARUSELL. Nok en gang innbyr Nils Kr. Wiig og Ull/Kisa til UKI-karusellen.

Tradisjonen tro består UKI-karusellen også denne sesongen av seks løp. Det aller første løpet avvikles den 22. april.

– Ikke kan vi gi oss. Og litt må vi fornye oss, sier løpsgeneral Nils Kristen Wiig i Ull/Kisa.

KJEMPEARRANGEMENT

– Norgesløpet, som ble arrangert i Lillestrøm, var jo et gigantisk stort arrangement?

– Ja, det er korrekt. Mange tusen var med hvert eneste år. Løpet var interessant både for de store massene og for eliteutøverne. Rundt 1990 deltok 12.00-15.000 løpere i Norgesløpet, sier Wiig.

– Vi har vært i kontakt med primus motor i Norgesløpet den gangen, Bjørn Bergh, og får lov til å «fyre» i gang Norgesløpet på Jessheim, sier Wiig.

Løpet blir fem og ti kilometer langt både for den ordinære UKI-karusellen, men også for mosjonskarusellen.

SPESIELT OPPLEGG

Under Norgesløpet skal arrangøren gjennomføre et spesielt opplegg der alle kan konkurrere mot hverandre uavhengig av kjønn og alder.

– Ja, det blir veldig spennende. Her kan far og sønn, bestemor og barnebarn eller kolleger, for den sakens skyld, kjempe mot hverandre, sier Wiig.

– Vi har lagd en poengtabell hvor kjønn og alder blir hensyntatt. Dermed kan en bestemor på 55 år få en bedre poengsum enn barnebarnet. Poengtabellen er blitt utarbeidet på bakgrunn av mange løp gjennom men årrekke, sier Wiig.

PASSER ALLE

UKI-karusellen passer for alle – i alle aldre. Den ordinære karusellen benevnes som Furuseth ordinær karusell, og deltakerne skal løpe tre kilometer 22. april. Ungdommene har Hellvikhus ungkarusell. De skal gjennomføre et løp på 600 meter. De yngste har Hoppensprett barnekarusell som skal gjennomføre sine 200 meter inne på Jessheim friidrettsstadion. Mosjonskarusellen, som også kan gjennomføres uten tidtaking, skal gjennom tre kilometer.

BREDT TILBUD

– Vi prøver å gi et så bredt tilbud som mulig. Vi legger eksempelvis vekt på at de aller yngste skal ha det gøy når de kommer til stadion. De skal ha det moro når de er hos oss, slår løpsgeneral Wiig fast.

– Lave hindre og vanngrav er alltid morsomt. Det blir det for de yngste under Hinderfestivalen som arrangeres 20. juni. Hinderhøyden og størrelsen på vanngrav blir avpasset til alderen på deltakerne.

– Man må naturligvis ikke delta i alle løpene i UKI-karusellen. Man kan delta i Norgesløpet, Hinderkarusellen eller 1500 metersløpet isolert, men vi har valgt å inkludere disse spesialløpene inn under UKI-karusell-paraplyen, ellers blir det rett og slett for mange arrangement for oss, sier Wiig.

Slik arrangeres UKI-karusellen

22. april: 3 km vegløp

11. mai: 5 km terrengløp

1. juni: 1500 meter baneløp

20. juni: Hinderfestival

2. september: 10/5 km løp

30. september: 800 meter baneløp

LES OGSÅ: UKI-karusellen har plass til alle som vil

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.