Jessheim-gutten Karsten Rognerud (18) sesongdebuterte i årets OBOS-liga da han fikk tillit fra start på høyrebackposisjon i søndagens bortekamp mot Sandnes Ulf. I en skikkelig krigekamp greide Ull/Kisa å holde tett bakover, og kunne dermed ta med seg ett poeng fra en av årets aller vanskeligste kamper. 

– Det er veldig sterkt av hele laget å holde nullen borte mot Sandnes Ulf. De slår mye langt men jeg føler at vi klarer å ta imot nesten alt som kommer, sier Rognerud til EUB.

GIR SELVTILLIT

Den unge lokale høyrebacken spilte hele cupkampen mot Alta i midtuka, som endte 2–0 til Kisa, og fulgte opp med å holde nullen i sesongdebuten i ligaen.

– Bare det å få spilletid gir selvtillit, og jeg synes det har gått bra i begge matchene, sier Rognerud, som kjemper om høyrebackplassen med veteranen Jan Tore Amundsen.

– Jeg må kjempe knallhardt for å få minutter, og skal gjøre alt for å få spille på den posisjonen jeg nå gjør. Da gjelder det å jobbe opp mot Jan Tore, så det er knalltøff konkurranse, sier Rognerud.

FORSVARSKAMP

Kisa og Rognerud måtte virkelig kjempe for poenget. Etter 25 minutter fikk Jessheim-klubben sin første målsjanse etter at hjemmelaget hadde hatt mest av ballbesittelsen og noen halvsjanser i innledningen. Vetle Dragsnes kom seg ned til dødlinja, spilte ballen ut til kaptein Truls Jørstad, som fra kanten av femmeteren fikk sin bredside-avslutning blokkert i klynga av spillere foran streken.

Etter halvtimen måtte Kisa-keeper Stefan Hagerup for første gang ut i full strekk da han fikk bokset unna et hardt frispark som snek seg over muren fra 18 meters hold. 

Fire minutter senere fikk hjemmelaget en ny stor mulighet etter at Kisa flyttet opp mange mann på et frispark. Hjemmelaget kontret, men i siste liten fikk Jørstad kastet kroppen foran Kent Håvard Eriksens skudd fra rundt straffemerket.

I siste minutt av førsteomgang fikk hjemmelaget en siste stor sjanse til å ta med seg en ledelse inn til hvilen, men da et frispark ble stusset over hele Kisa-feltet var Ulf-spilleren på bakre stolpe under press da han satte ballen rett utenfor fra kun et par meter.

GLIMTET TIL

Kisa startet andreomgang med mer initiativ enn den første. Kristoffer Ødemarksbakken og Ole Andreas Nesset hadde brukbare skuddforsøk, mens Oddbjørn Skartun var farlig frampå for hjemmelaget.

– Jeg føler at ballen er i lufta nesten hele kampen og at vi nesten ikke har ballen i det hele tatt. Men i en periode i førsteomgang, de første ti minuttene, så synes jeg vi klarte å spille bra. Da hadde vi et overtak som etter hvert tok slutt, sier Rognerud. 

Halvveis ut i andreomgang festet hjemmelaget mer grep om kampen. En periode med sterkt press resulterte i flere skumle innlegg, men Kisa forsvarte seg godt rundt egen sekstenmeter.

KUNNE TATT ALLE POENGENE

Fem minutter før full tid fikk Kisa en kjempesjanse. Jørstad slo et frispark fra dypet hvor matchvinneren fra forrige ligakamp, Ole Andreas Nesset, fikk gå opp fritt i midten av feltet. Headingen gikk rett utenfor stolpen. I siste minutt av ordinær tid fikk Ulf-innbytter Axel Kruger møte et innlegg upresset foran mål, men avslutningen gikk rett i klypene på Kisa-keeper Stefan Hagerup.

Tre minutter på overtid fikk Kisa den siste muligheten til å ta med seg alt. Innbytter Herman Henriksen fikk tåa på et innlegg ved første stolpe, men ballen gikk rett utenfor. Dermed endte oppgjøret 0–0 og ett poeng til Kisa. 

CUPFEST MOT LSK

I midtuka venter cupkamp på Jessheim stadion mot Lillestrøm. Det er et oppgjør Jessheim-gutten Rognerud vil være en del av.

– Nå får vi se hva treneren velger, men hvis jeg får spille så skal jeg gi alt. Og jeg mener vi har en veldig stor sjanse til å vinne mot dem, sier Rognerud. 

KAMPFAKTA

Sandnes Ulf – Ull/Kisa 0–0 (0–0)

Sandnes stadion, 1377 tilskuere

Gule kort: Ciise Abshir, Ull/Kisa. Vidar Nisja, Sandnes Ulf

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Karsten Rognerud, Emmanuel Troudart, Ciise Abshir, Vetle Dragsnes – Kristoffer Ødemarksbakken, Truls Jørstad, Christian Aas, Niklas Sandberg, Ole Andreas Nesset (Herman Henriksen fra 86.) - Andreas Aalbu

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.