Før nest siste runde var situasjonen slik at Ull/Kisa må ta igjen enten Hødd eller Fredrikstad for å unngå nedrykk fra OBOS-ligaen. Mot slutten av søndagens kamper så alt ut til å gå vegen for Kisa. De to andre lagene gikk mot poengtap, Kisa greide å snu 0-1 til 2-1 i sluttminuttene, og ville med denne stillingen klatre forbi Hødd og over streken. Det gjaldt bare å bevare kontrollen i noen få minutter, mot et Ranheim som ikke hadde noe som helst å spille for. Likevel glapp det hele på overtid. Et frispark fra nærmere 25 meter gikk inn bak Kisa-keeper Sean McDermott til 2-2 og uavgjort. Ett poeng og ikke tre betyr at Kisa blir værende på nedrykksplass før den siste runden.

-FRYKTELIG TUNGT

- De to poengene vi mister på overtid er jævlig surt. Det føles fryktelig tungt der og da. Vi kan være forbanna resten av dagen, men så er vi også i den situasjonen at vi må kvitte oss med skuffelsen så fort som mulig og mobilisere maks til neste helg. Dette er ikke kjørt, sier Truls Jørstad.
Kisa-kapteinen står i mixed zone med blodig drakt. Etter en sjansefattig førsteomgang gikk Jørstad foran i krigen, scoret Kisas utligningsmål, før han la opp til det andre. Det var musestille på Jessheim stadion da Kisa havnet under etter at Magnus Blakstad driblet seg gjennom Kisa-forsvaret. Da brukte Jørstad kun et minutt på å score utligningsmålet som ga laget og publikum fornyet entusiasme.
Nicolay Solberg la et innlegg ut i feltet, hvor Jørstad først dempet ballen på kassa, og deretter dunket den lavt ned i nettet. Tre minutter før slutt nådde oppgjøret det mange trodde var et minneverdig vendepunkt, både for kampen og Kisas framtidsutsikter i toppfotballen. Innbytter Sverre Martin Torp spilte fri Jørstad i bakrom. Kapteinen fosset mot mål og ble klippet ned av en forsvarer ved 16-meterstreken. Dommeren pekte på straffemerket, og Fredrik Krogstad tok ansvar i den pressede situasjonen.

SENT LEDERMÅL

Midtbanespilleren beholdt roen og sendte keeper til høyre, og ballen lavt til venstre i mål. Før de elleville jubelscenene brøt opp snakket spillerne om å være nøye i alt de skulle foreta seg i sluttminuttene. Kisa greide imidlertid ikke å kontrollere avslutningen, ga bort et frispark mot et dødballsterkt Ranheim, og frisparket oppe i krysset kunne ikke keeper McDermott gjøre stort med.
Dermed er Kisa nødt til å få et resultat i neste og siste kamp, borte mot Kongsvinger. Hødd som også har en vanskelig bortekamp, mot Sandnes Ulf som knuste Kisa forrige runde, ligger nå ett poeng foran. Kisa har bedre målforskjell, dermed kan uavgjort være nok for Kisa.
- Det er helt opp til oss selv å sørge for å vinne den kampen. Vi får kun gjort noe med det som skjer på Gjemselund klokken ett om en uke, sier Jørstad.

- UVIRKELIG

Trener Vegard Skogheim opplevde den dramatiske avslutningen på kampen som nærmest uvirkelig.
- Vi var så høyt oppe og kom så langt ned. Men samtidig må vi ikke grave oss såpass mye ned at vi ikke ser mulighetene neste helg, sier Skogheim.
I gangen utenfor garderoben ligger en knust vannflaske i fillebiter.
- Stemningen der inne er dyster, ettersom vi var såpass nære. Med seier hadde det ikke vært slik at vi kunne si vi hadde klart oss, men hadde vi vært foran Hødd hadde de jo vært nødt til å vinne borte, sier Skogheim.
I stedet er det altså Kisa som har størst press på seg.
- Vi skal ikke gå og bære på denne opplevelsen gjennom uka. Nå skal vi mobilisere og ta den Kongsvinger-kampen. Vi skal klare dette, sier Skogheim.
LES OGSÅ: Endringer i trenerteamet til Ull/Kisa

KAMPFAKTA

Ull/Kisa - Ranheim 2-2 (0-0)
Jessheim stadion, ca. 300 tilsk.
MÅL
0-1. 66. min.: Magnus Blakstad
1-1. 67. min.: Truls Jørstad
2-1. 87. min.: Fredrik Krogstad
2-2. 90. min.: Mads Reginiussen
Gule kort: Karl Morten Eek, Ranheim. Truls Jørstad, Ull/Kisa.
Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL
Ull/Kisa (4-2-3-1): Sean Mcdermott, Jan Tore Amundsen, Thomas Båtnes Braaten, Edmir Asani, Martin Falkeborn - Truls Jørstad, Jesper Andreasson - Kristoffer Ødemarksbakken, Fredrik Krogstad, Nicolay Solberg (Sverre Martin Torp fra 84.) - Riki Alba (Ole Kristian Langås fra 70.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.