Så satte administrasjonen i Ulensaker foten ned.
- Dette kom som lyn fra klar himmel. Vi forsto ingenting da vi plutselig fikk et brev fra administrasjonen i kommunen om at utbyggingsplanene våre ble lagt på is, sier daglig leder i Ull/KIsa håndball, Lars Erik Aas til EUB.
Det er sand-håndballbaner som er planlagt på ei stripe med gress mellom Jessheim is- og flerbrukshall og Jessheim stadion.
- Vi trodde at alt var i orden. Vi er blitt prioritert når det gjelder søknad om spillemidler og har dessuten fått midler både fra håndballforbudnet og fre håndballregionen. Hele prosjektet er dermed tilnærmet fullfinansiert. Vi har også søkt om midler fra stiftelser. Dette anlegget kommer ikke til å koste Ullensaker kommune noen ting. Også driften av anlegget er det Ull/KIsa som står for, sier Aas.
- Vi har jo utarbeidet det som har vært nødvendig av tegninger og har hatt jevnlig kontakt med kommuneadministrasjonen i denne prosessen. Vi trodde at alt var i orden, men i et brev fra kommunen ser det ut til at hele prosjektet må legges på is. Dette er vi meget foundret over. Spesielt forundret er vi over at saken er stoppet i administrasjonen og ikke skal legges fram for hovedutvalget som møtes onsdag.
- Det er mange positive sider ved et slikt anlegg. Ikke minst er det positivt overfor den uorganiserte delen av ungdommen, sier Jan Ivar Engebretsen i idrettsrådet.
- Vi høres dessuten veldig ofte at aspektet med folkehelse skal tillegges vekt. Derfor blir vi forundret når et slikt prosjekt blir stoppet av administrasjonen, sier Engebretsen.
- I brevet fra kommunen er det påpekt at det må utarbeides en plan for grønt-strukturen i Ullenasker Idrettspark?
- Hvorfor kommer dette kravet opp nå, etter at så mye er utbygd i området? Både skateparken og utendørsbana til innebandy-folket og ungdomsskoleprosjektet er bygd uten at en grønt-plan foreligger, sier Engebretsen.
- Det eneste Ull/Kisa er avhengig av er en leieavtale med Ullensaker kommune. Dette er en forutsetning for å få spillemeidler. Nå står anlegget i fare for å bli utsatt på ubestemt tid, sier Jan Ivar Engebretsen.
- Det er også merkelig at idrettsrådet ikke er blitt kontaktet direkte da administrasjonen ikke ville ha saken fram til politisk behandling.
Det er to sand-håndballbaner som er i prosjektet. Duk og spesielle sand-håndballmål vil koste 150 000 kroner, mens graving og sand er beregnet til 350 000 kroner. Inkludert sikkerhetssoner er banene på 18x33 meter.
LES OGSÅ: Har en halvtime lenger skoledag for at elevene skal være mer aktive
LES OGSÅ: 1894 Jessheim skal forene by og fotballag. Den nye supporterklubben vil gi innflyttere bånd til Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.