Med konseptet Young Active ønsker Akershus idrettskrets å ta vare på de ungdommene som vil drive organisert idrett på mosjonsnivå, som et alternativ til klubbenes vanlige opplegg der det legges større vekt på prestasjoner og framgang. Ull/Kisa er ett av seks idrettslag som er med på dette pilotprosjektet (se faktaboks). Ull/Kisa-ungdommene Emilie Ødemark, Madeleine Hermansen, Victor Rosenlind og Kristin Nielsen har nå tatt leder- og aktivitetskurs og skal fra høsten av lede ukentlige treningsøkter på halvannen time.

SOM MORSOMME GYMTIMER

- Dette blir veldig varierte treninger med mange ulike aktiviteter, slik at vi får det mest mulig morsomt på treningene, sier Victor.
Til daglig er Jessheim-gutten en aktiv friidrettsutøver i Ull/Kisa. Jentene er del av det voksende innebandy-miljøet i klubben. Treningene vil inneholde drypp fra alle idrettslagets tilbud, samt alt annet man kan finne på i den store idrettsparken.
- Dette blir som den morsomme delen av gymtimen. Det som alle har lyst til å være med på, sier Emilie.
Treningsgruppa skal ha utgangspunkt ved is- og flerbrukshallen og friidrettsstadion, og vil veksle mellom å oppholde seg ute og inne etter vær og sesong.
- Noen ganger skal vi også ha utflukter, som for eksempel å dra til klatrevegger eller svømmehaller for å gjøre noe helt annet, sier Madeleine.
Målet med hele prosjektet er å hindre at ungdommer faller ut av idretten når de kommer i ungdomsårene.
- Jeg husker selv fra ungdomsskolealderen at veldig mange ville droppe ut fordi de ikke hadde nok tid til å satse videre ettersom det ville skje så mye med skolen. Men med et slikt opplegg som vi lager nå er det ikke like viktig å nå et mål eller å være på hver eneste trening, sier Madeleine.

VIL INSPIRERE TIL AKTIVITET

Victor tror tilbudet vil bli populært hvis bare de unge blir klar over at det finnes.
- Forhåpentligvis kan dette være et avbrekk i det som for mange er en tung skolehverdag. Dette skal være et sted hvor man kan komme og ha det gøy med venner og glemme alt det andre for en stund, sier Emilie.
De har meldt seg frivillig til å bli ledere fordi de vil inspirere andre unge til å være i aktivitet. Hvis pilotprosjektet blir vellykket er planen å utdanne nye ledere som etter hvert kan ta over ansvaret.
- Jeg skulle ønske at dette tilbudet fantes da jeg var yngre. Dette er et bra tiltak som jeg vil bidra til å starte, sier Emilie.
De gleder seg til å ta imot andre unge til morsomme treninger etter sommerferien, og oppfordrer alle som syntes dette virker interessant om å ta kontakt.
LES OGSÅ: Antall håndballag i Ull/Kisa har skutt til værs
Flere unge ledere har nylig engasjert seg i utviklingen av Ull/Kisa. I fjor høst ønsket Jessheim-jenta Ebba Beyer å få tekniske idretter fram i lyset, og arrangerte på egen hånd et rekrutteringsstevne der barn og unge kunne prøve nye idretter.
PROSJEKTET YOUNG ACTIVE
Konsept som skal ta vare på ungdommer som ønsker å drive organisert idrett på mosjonsnivå og hvor trenerne er unge ledere.
Ull/Kisa er ett av seks idrettslag som er med på pilotprosjektet i regi av Akershus idrettskrets.
Målgruppene er ungdom mellom 15 og 20 år som ønsker å bli trenere/ledere for en YouAct-gruppe, og ungdom fra 13 til 19 år som ønsker å trene variert.
Ledergruppa på Jessheim kan kontaktes via e-postadressen ya@ullkisa.no.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.