• LEK: Deltakerne på skiskolen leker hauk og due til oppvarming.
  • FORBILDER: Barna på skiskolen har juniorløpere fra samme klubb å se opp til.

Etter flere års fravær kunne Ullensaker skiklubb denne vinteren igjen invitere til skiskole for fire- til syvåringer. Fra den første til andre onsdagen hadde ordet spredt seg om det nye tilbudet ved skiskytterstadion på Nordkisa.

– Vi var tolv sist, og noen flere denne gangen, så bare man har vinter og snø så vil ungene ut på ski, sier Kristian Ryen fra klubbens langrennsgruppe.

I takt med magre vintre har klubben hatt fall i medlemstallet de siste årene. Derfor er skiskolen et viktig tiltak for å ivareta etterveksten.

– Da vi startet denne sesongen hadde vi bare 40 aktive. Så hvis noen av disse blir permanente medlemmer blir det mange prosent vekst. Men for fem år siden hadde vi 40 stykker bare på den yngste gruppa, sier Ryen.

Instruktørene på skiskolen er juniorløpere i klubben som selv har gått samme veg inn i sporten.

– Veldig gøy å bidra. Vi har jo gått på skiskole her selv en gang i tiden, forteller løperne som utgjør satsingsgruppa Team LogiFlow.

HELÅRSANLEGG

Mer avgjørende for klubbens framtid er likevel de mangeårige ønskene om utvikling i Rambydalen. De ser for seg et helårsanlegg som kan levere lengre og mer stabile forhold for langrenn, alpint, hopp, telemark og skiskyting.

– Et felles anlegg vil blant annet redusere behovet for investeringer til snøproduksjon, vannreservoar, varmestuer og løypemaskiner. Med enkle grep kan det bli et helårsanlegg for rulleski og hopp, sier Vegard Einan.

Han er Ullensaker skiklubb sin koordinator for ny skiarena. Klubben ser ikke noe bedre egnet sted enn der klubben i dag har alpinbakke med en avtale som går ut i år.

– Rambydalen vil ikke bare dekke behovene til USK som nå risikerer å dø ut på grunn av manglende rekruttering etter de siste års snøfattige vintre, men også bli et unikt anlegg for folkehelse, rekreasjon og ikke minst skoler og barnehager i hele Ullensaker. Et helhetlig anlegg kan bli et verdifullt alternativ til annen idrett i kommunen, mener han.

Kommunens politikerne vedtok i fjor utredning av prosjektet.

– De har gitt penger til utredning, og grunneierne er heller ikke negative, så egentlig er det ikke så mye som skal til, sier Einan.

Det har hersket en viss tvil om hvordan saken skal tas videre, og for å få snøballen til å rulle inviterte skiklubben ordfører Tom Staahle til skiskolen. Ordføreren varsler at kommunen, skiklubben, idrettsrådet og grunneiere på nytt skal sette seg ned og bli enige om vegen videre for å få framgang i prosessen.

– Vi må utarbeide en felles forståelse av hvor man står og skal. Det vil komme et nytt initiativ fra meg til et nytt møte, sier Staahle.

STAKER UT KURSEN

Ullensaker idrettsråd ga sin tilslutning til skiklubbens søknad om prosjektering av Rambydalen.

– Skiklubben jobber og jobber for å få samlet alle greinene sine på ett sted, men også å lage et helårsanlegg som igjen gagner Ullensakers befolkning mye, både vinter og sommer, sier Engebretsen.

Idrettsrådet er et fellesorgan for idretten i kommunen og et bindeledd mellom lagene og kommunen. Leder Engebretsen bekrefter at han nylig har blitt kontaktet av administrasjonen i kommunen for å komme fram til hvordan prosjekt Rambydalen skal tas videre.

– Vi skal inn i nye møter snart så det ser ut som det begynner å skje noe, sier han.

LES OGSÅ: Pål Gordon Nilsen gjør comeback på TV

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.