Det har vært en særdeles ustabil vintersesong på Øvre Romerike. Snø og kuldegrader etterfølges raskt av regn og varmegrader. Det har likevel vært mulig å gå på ski siden november flere steder lokalt, deriblant på Svartungsvegen i Skrukkelia i Hurdal og Brovoll rett innenfor grensa til Lunner kommune. Men for mange gjør dette at du må kjøre en stund i bil for å spenne på skiene.

SNØFATTIG VINTER: Løypemaskin til 800.000 kroner står parkert i garasjen

– Per i dag har vi avlyst cirka 10 av 60 terminfestede renn. Rekrutteringen er fortsatt god i langrenn og alpint. Kombinert og hopp er nok de skigreinene som sliter mest. Det er nok ikke bare dårlige vintre som er skyld i det, sier administrasjonssjef Thor Gjelsvik i Akershus og Østfold Skikrets til EUB.

Han er klar på hva som må til for at rekrutteringstrykket til vinteridrettene skal holdes oppe.

– Vi må ha flere anlegg med snøproduksjon. Ikke bare i de store anleggene, men også mindre anlegg som kan gi barna skimuligheter i nærmiljøet. Dette er et satsingsområde for kretsen i de neste årene, sier Gjelsvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.