- Det var jo fint det, sier Scheie Bråthen til EUB etter å ha innkassert tre gullmedaljer under helgens svømme-NM på langbane i Kristiansand.

FULGTE OPP GOD START

Jessheim-gutten åpnet stevnet med å ta gull på 50 meter bryst. Han satte samtidig ny personlig rekord med tiden 28,8. På dag tre av stevnet tok han en ny gullmedalje. På 100 meter bryst holdt tiden 1,02,51 til seier med knappest mulig margin, en hundredel over persen. Sammen med medleylaget til Lambertseter Svømmeklubb tok han sin tredje gullmedalje i stevnet. Scheie Bråthen gjorde brystdistansen på 1,01,60, og resultatet ble oppgradert fra sølv etter at Bergensvømmerne ble disket. Scheie Bråthen sier at han ikke henger noe høyere enn det andre.

BRUKT EM SOM MOTIVASJON

I vår fikk han være med i europamesterskapet på langbane i London. Etter å ha åpnet med 100 og 200 meter bryst som ikke klaffet helt, avsluttet han mesterskapet med pers på 50 meter bryst, som holdt til plassen rett bak semifinale. For landslagsledelsen var målet først og fremst å gi internasjonal erfaring til store talenter.
- Det var en morsom opplevelse, absolutt. Siden da har jeg trent bra og brukt opplevelsen som motivasjon for å ta nye steg, sier Scheie Bråthen.
Nå venter sommerferie, men kursen for neste sesong er allerede staket ut.
- Det viktigste er bare å ha framgang. Så kommer det også et VM som det hadde vært morsomt å få være med på, sier han.
NM langbane var for både senior- og juniorsvømmere, og klubben Ullensakersvømmerne var også på plass for å måle krefter med landets beste. Ullsokningen Ole-Mikal Fløgstad (Skjetten Svømming) tok ett sølv og to bronsemedaljer i juniorklassene, og Camilla Rimmereide fra Ullensakersvømmerne vant ett sølv.
NM langbane 2016
50 m bryst, herrer senior: Gull til Jørgen Scheie Bråthen, Lambertseter SK, Tid: 28,08.
100 m bryst, herrer sr.: Gull til Jørgen Scheie Bråthen, Lambertseter SK, Tid: 1.02,51.
100 m butterfly, herrer junior: Sølv til Ole-Mikal Fløgstad, Skjetten, Tid: 56,32.
100 m fri, herrer jr: Bronse til Ole-Mikal Fløgstad, Skjetten, Tid: 52,39.
50 m butterfly herrer jr: Bronse til Ole-Mikal Fløgstad, Skjetten, Tid: 25,10
200 m butterfly, damer jr.: Sølv Camilla Rimmereide, Ullensakersvømmerne, Tid: 2.23,61.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.