• HANG MED: Med sin turnbakgrunn var Espen Jansen godt rustet til mange av øvelsene i finalen.
  • TRIO: Før Gro Hammerseng og Espen Jansen gjorde opp om tittelen ble Solveig Gulbrandsen (t.v.) utslått i innledningen av finalen.
  • DELTAKERNE: Bak f.v. Bjørg Eva Jensen, Steffen Iversen, Lena Boysen Hillestad, Rolf Falk-Larssen, Solveig Gulbrandsen, Espen Jansen. Foran f.v.: Kurt Asle Arvesen, Isabel Blanco, Gro Hammerseng-Edin og Andreas Ygre Wiig.
  • SPREK: Som 49-åring er Espen Jansen fortsatt i bedre form enn de aller fleste.

Jessheim-bosatte Espen Jansen ble nummer to i årets Mesternes mester. Finalen ble vist på NRK fredag kveld.

– Jeg synes det var bra. Målet var å være med så lenge som mulig og med i alle episodene. Det hadde selvfølgelig vært gøy å vinne, men når jeg først ble slått var det bra det ble en jentevinner. Det er nok perfekt TV at det ikke blir som alle tror, sier Jansen, som på forhånd var utpekt som favoritt av bookmakere.

Innledningsvis i finaleløypa duellerte turn-legenden mot håndballprofil Gro Hammerseng i ballkontroll, hukommelse og balanse. På hukommelsesdelen mistet Jansen verdifull tid etter at han begynte å lete etter en stein han først hadde plassert korrekt og senere fjernet.

– BLE SATT UT

– Jeg ble satt ut av at noen sa det var feil. Men jeg tok det igjen og det er klart jeg burde treffe på kastinga likevel. Kastinga mi var helt på bærtur, så da ble det som det ble, sier han.

I avslutningsdelen skulle duellantene grave seg under en vegg og på motsatt side knuse en vase ved hjelp av steinkast. Jansen rakk fire bomkast før han nærmet seg med et rammetreff på den femte steinen. Før han fikk fininnstilt siktet ytterligere kom den tidligere håndballspilleren Hammerseng og sikret seieren på sitt andre kast. Rett etterpå, da Jansen akkurat hadde sett at konkurransen var avgjort, knuste også hans vase.

– Jeg måtte visst bli irritert for å klare å treffe, sier han med et smil.

KOSTE SEG MED EPISODENE

Hoppensprett turn-treneren har tidligere fortalt at han gledet seg til at serien skulle vises på TV. Helt fra innspillingsstart og til de siste episodene er vist har han sett tilbake på utelukkende positive opplevelser.

– Det har vært morsomt. Jeg fikk veldig god kontakt med de andre deltakerne og det var morsomme leker. Det var varmt og helt perfekt der, men så kom lang tid med dvale. Det har vært utrolig gøy å se på TV og jeg har kost meg med hver episode. Det er først nå man får se hva de andre gjorde, for mange av øvelsene ble gjort hver for oss. Det er gøy å se krigene som andre har hatt underveis, sier han.

De to eldste deltakerne røyk ut i starten, dermed var det opp til 49-årige Jansen å vise at alder ikke er noen hindring.

– Jeg synes jeg har fått vist at man er en allsidig kar selv om man er eldre enn de andre, sier han.

– SYKT VINNERHODE

Deltakerne så finalen sammen i Oslo. Selv om Norges mestvinnende turner var svært nære seieren i Mesternes mester tar han 2.-plassen med større ro enn han ville gjort i sine dager som aktiv konkurransemann.

– Jeg har vært et sykt vinnerhode hele livet, men det er ikke like nøye lenger. Når jeg var med på dette så gjør man så godt man kan, og man vil være med så lenge som mulig. Men det var ikke sånn at «dette skal jeg vinne». Jeg hadde ikke øvd spesielt på øvelsene, annet enn testet å henge på skranke og sitte i 90-graderen. Jeg var med mest fordi det var gøy, sier Jansen.

Årets Mesternes mester er full av lovord om finalemotstander Jansen.

– Han er stort sett rå i alle øvelser, enten det er styrke eller kondisjon. Han er smidig og har balanse, så jeg er veldig stolt, sier Hammerseng i finalen.

LES OGSÅ: Janet er eneste kvinnelige trener i herreligaen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.