21 etapper er tilbakelagt, mange mil syklet og flere landegrenser krysset. Nå er Tour de France-eventyret over for Vegard Breen.

FANTASTISK START

Nannestad-gutten, som sykler for kontinentallaget Fortuneo-Vital Concept, startet touren på best mulig måte da han gikk i brudd på 2. etappe. Allerede da startskuddet gikk, kastet Breen seg ut i et firemannsbrudd. Det så lenge ut til å holde helt ut, men da det gjensto åtte kilometer måtte Breen se to av sine bruddkamerater forsvinne foran seg. Seks kilometer senere hadde hovedfeltet tatt igjen.

- Det må nok være høydepunktet i touren for min del. Det var da jeg var nærmest på å få til det jeg hadde håpet på i forkant, sier Breen.

VILLE HA KLATRETRØYA

For det var ikke bare etappeseier Breen var ute etter på 2. etappe. I potten lå også klatretrøya, som bruddkamerat Paul Voss hadde. Breen klarte å ta første klatrepoeng, men etter det ble det fem mil med tøff kjøring.

- Jeg visste det kom til å bli et voldsomt rotterace å ta den trøya, sa Breen etter etappen.

PASSE FORNØYD

Klatretrøya fikk han ikke. Etter bruddet på 2. etappe meldte Breen at han ville prøve seg på nye bruddforsøk.

- Etappe fem, sju, åtte, ni og ti er alle spennende, fortalte han da

Breen var med i kun ett brudd til senere i touren.

- Jeg er sånn passe fornøyd. Jeg hadde satt meg noen mål, og håpet at jeg skulle få til noe mer. Det er noen dager jeg skulle ha vært med i brudd, som ikke gikk. Nå syns jeg det er godt at det er ferdig.

LIV OG LEVEN

Nå nyter Breen late dager med familien på ferie og ser tilbake på Tour de France som et sirkus.

- Det var utrolig mye liv ov leven. Dette er mye større enn det jeg pleier å være med på. I tillegg skjer det mye mer utenfor selve konkurransen enn det jeg er vant til. Det har selvfølgelig vært utrolig gøy å få vært med på dette. En opplevelse for livet, påpeker han.

IKKE TIL OL

Vegard Breen er ikke tatt ut til OL, men han skal ikke hvile på laurbærene av den grunn.

- Det som står på planen nå er Arctic Race, og Tour des Fjords her i Norge. I oktober er det VM hvor vi skal kjøre for Alex (Alexander Kristoff jour. anm.). Der har vi med et sterkt lag, hvor alle er innstilt på seier. Det er vel det siste som skjer i år, avslutter Breen.

LES OGSÅ: Vegard Breen skal sykle Tour de France 2016

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.