• PERFEKT TIMING: Sky og Jeromy med full kontroll på hverandre.
 • LITEN: Ocean er kun seks år, men får mye oppmerksomhet hvor enn i verden han skater.
 • PROFF: Sky (9) er verdens yngste proffskater.
 • LOKAL: Mats Flindrum synes det var stort å få skate med de kjente gjestene. Han viste at også de lokale har tøffe triks på by på.
 • – FANTASTISK: Jeromy Green likte seg i parken på Jessheim.
 • SKUELYSTNE: Lokale barn fulgte nøye med på hva skatefenomenene fant på av triks.

De Japan-fødte søsknene Sky og Ocean Brown er også kjent som fenomenet «Awsmkids» på internett, hvor de har hundretusener av visninger på sine skatevideoer. Kun ni år gammel er storesøster Sky verdens yngste proffskater, og har vært den yngste jenta som noensinne har fått delta i store internasjonale konkurranser.

Sammen med sin bror, som også skater som om han skulle vært langt eldre enn sine seks år, er hun i disse dager på turne i skateparker rundt om i Norge. Onsdag tilbrakte skatesøsknene noen timer i betongparken ved Ullensaker idrettspark.

– HELT RÅTT

– Dette er dritfett. Helt rått, sier Mats Flindum om besøket.

Talentet fra Ullensaker skateboardklubb var en av de lokale som benyttet sjansen til å boltre seg sammen med de kjente gjestene. I tillegg til barnestjernene var også en annen kjent proffskater, Jeromy Green, med i følget.

– Sky og Ocean er store stjerner ute i verden. Og Jeromy er med i internasjonale konkurranser og kunne vært en aktuell skater for OL, sier Jørn Wiggo Nyberg, primus motor i skateklubben.

– FANTASTISK PARK

Skatestjernene viste villig vekk noen av de luftige triksene de har inne, og fulgte også interessert med på hva våre lokale talenter hadde å by på. Amerikanske Green var raskt framme med labben for å gi en high five og noen rosende ord etter at 15-årige Mats omsider landet et vanskelig triks på kanten av den aller største betongbuen.

– Ja, det blir bra stemning. Det er det som er så bra med skateboardmiljøet. Alle kan ha det gøy sammen uansett alder, sier Mats.

Besøket på Jessheim er del av en omvisning i regi av firmaet Betongpark, som sto bak byggingen av parken på Jessheim som åpnet i 2015. Skateproffen Green ga parken gode skussmål.

– Dette er en fantastisk park, sa Green under en kort pause på kanten, før han ikke var sen om å kaste seg tilbake i buene.

BESTE NORDMANN

I helgen deltok Mats på Stavanger Open. Unge Sky vant damenes konkurranser i både street og bowl, mens Mats kom på andreplass i juniorenes bowl-konkurranse, som aller beste nordmann.

– Jeg fikk skata litt med Sky og dem i Stavanger også. Det var rått, der var det mye sjuk skating, sier Mats.

Han bor i Fenstad, men kanskje vel så mye i Gystadmarka.

– Ja, det blir mye tid her. Pappa kjører og henter. Jeg kommer i fire-fem-tiden og blir her til ti-halv elleve hver dag. Det blir mye skating, sier Mats.

FAKTA - JESSHEIM SKATEPARK

 • Ligger i Ullensaker idrettspark.
 • Ble åpnet i 2015.
 • Er om lag 900 kvadratmeter stor og er bygd i betong. 
 • Selv om hindringene er optimalisert for rullebrett, er det også mange som bruker rulleskøyter og sparkesykkel.

LES OGSÅ: Har bygd skatepark i en låve ved Nordbytjernet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.