I kjelleren under Kreti & Pleti sitter Johnny Brenna, Karl-Gunnar Nyborg og Kurt Kemi utstyrt med hver sin mikrofon. På bordet står en laptop som tar opp praten mellom de tre Ull/Kisa-supporterne og gjesten som denne uka er Ola Jørstad. De lager 1894 Podden, en podkast som har som mål å få flere i bybildet rett over dem til å engasjere seg i fotballaget de selv er å så glade i.

VIL SKAPE INTERESSE

– Det er for å skape interesse og mer blest om klubben i Jessheim. Vi får ikke noe drahjelp, verken av det ene eller andre mediet. Vi føler at vi faller litt mellom noen stoler her, så i stedet for å sitte og klage så må vi prøve å gjøre noe selv, sier programleder Johnny Brenna til EUB.

Han er selv styremedlem i Ull/Kisa IL Fotball. Kemi er leder for supporterklubben 1894 Jessheim, mens Nyborg ledet den forrige supporterklubben rundt laget.

– Vi er ingen eksperter, vi er synsere alle mann. Vi er blodfans og ser alt sammen veldig gjennom Ull/Kisa-øyne, sier Kemi.

De tre initiativtakerne har latt seg inspirere av podkaster om andre 1. divisjonslag. Med sponsorhjelp har de for under 10.000 kroner rigget til et studio i det som er et tidligere fryserom. Kemi forteller at læringskurven har vært bratt ved de tre første innspillingene.

– Personlig har jeg vært mer opptatt av teknikken enn det redaksjonelle innholdet, for vi ønsker å få best mulig kvalitet på produktet. Nå føler jeg at jeg kan bidra mer på research til innhold, for det har jeg ikke hatt tid til før. Da har jeg vært livredd for om det i det hele tatt har blitt noe opptak, sier han.

I episodene på mellom tre kvarter og en time tar de blant annet for seg forrige kamp og ser fram mot den neste.

– Jeg synes det har gått bra til nå. Mange sier de er positivt overrasket, og det synes jeg er kult å høre, sier Nyborg.

UNDER UTVIKLING

Hver uke har trioen hatt med seg en ny gjest. Nyborg sier at konseptet fortsatt er i en utviklingsfase.

– I vinter kommer den ikke til å komme ut hver uke, men vi tenker å ha spesialepisoder som folk kan komme med ideer til, og uten at alle i panelet nødvendigvis må være med hver gang, sier Nyborg.

Med ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Arendal er Ull/Kisa sikret en tabellplassering som gir plass i kvalifiseringsspillet om opprykk til eliteserien. Laget er i forrykende form etter seier i lokaloppgjøret og målkalas i forrige hjemmekamp

– Vi synes det var fint å komme i gang nå som laget er i dytten så vi kan kjøre på skikkelig. Det er allerede en entusiasme som vi fyrer oppunder, sier Brenna.

– KNALLBRA

Tidligere Ull/Kisa-spiller Ola Jørstad skulle ønske det var en slik podkast da han selv spilte på laget.

 – Knallbra. Det skulle vært noe slikt for fem år siden, sier Jørstad, som spilte 15 sesonger for Kisa før han i 2014 fortsatte karrieren i Gjerdrum. 

Gjennom sin jobb som lærer opplever han en gryende entusiasme for Kisa blant de yngre.

– Du merker at det er en positiv ”drive” nå. Jeg hører på ungdomsskolen at de legger merke til at A-laget gjør det bra, forteller han.

Jørstad var selv i klubben forrige gang Ull/Kisa spilte kvalik om opprykk til eliteserien tilbake i 2012. Han synes det er vanskelig å sammenligne kvaliteten på dagens lag og det som gikk helt til opprykksfinalen, ettersom henholdsvis Vegard Skogheim og Arne Erlandsen har samlet såpass forskjellige spillertyper til sine spillestiler. 

– Men dagens tropp har mange gode enkeltspillere og det ser mer og mer ut som et lag, sier han.

Episoden fra 26. oktober

FAKTA OM 1894 PODDEN

  • 1894 Podden blir laget av Johnny Brenna, Kurt Kemi og Karl-Gunnar Nyborg. Dette er lydopptak inndelt i episoder som er tilgjengelig for lytting via internett.
  • Handler om A-laget til Ull/Kisa fotball.
  • Spilles inn i kjelleren under Kulturbanken Kreti & Pleti i Storgata på Jessheim.
  • Hver episode har besøk av en gjest. De tre første utgavene har vært gjestet av Ullensaker-ordfører Tom Staahle, tidligere styreleder Viggo Rogne i Ull/Kisa Fotball, og tidligere Ull/Kisa-spiller Ola Jørstad.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.