Hovedstyret i Ullensaker skiklubb ønsker at Rambydalen skal settes i stand til et komplett nærmiljø- og skianlegg. Her ser klubben for seg en samling av anlegg for alpint, jibbing, hopp, langrenn og skiskytterarena. Ideen legger også opp til løypenett fra Allergot til Borgen, via Skogmo skole og Rambydalen.

FOR AKTIVE OG BREDDEN

- Vi tenker et helhetlig anlegg, for både sommer og vinter, for alle greinene vi har innenfor Ullensaker skiklubb. Så er det også folkehelse i dette, for dette er et anlegg som knyttes opp mot nærmiljøet, sier Roy Lunder Pettersen fra Ullensaker skiklubb til EUB.
Etter at den første skissen ble lagd allerede på midten av 90-tallet, er det først de siste fem-seks årene at planarbeidet har blitt mer konkret. I senere tid er tankene presentert for Ullensaker idrettsråd, og nylig spilt inn som forslag til kommuneplan for 2015-2030.
LES OGSÅ: Ordførerkandidatene lot ullsokningene vite hva de står for
Nå går Ullensaker KrF til valg på å støtte klubbens ønske om utvikling av anlegget.
- Nå er det Rambydalens tur, sier Lise Kragset Furuseth, listetopp for Ullensaker KrF til kommunevalget.
- Ullensaker skiklubb ser for seg en felles arena for vinteridretten i Ullensaker, og det er vi i KrF opptatt av at vi skal klare å få til. Nå er steinbruddet snart klart slik at slalåmen kan utvides med to utfarter, vi kan lage hopparena, langrennsløyper, og dette vil være fasiliteter som også vil bli vel benyttet på sommerstid, sier Kragset Furuseth.
Hun nevner rulleskiløyper og bmx-sykling i alpinanlegg som alternative aktiviteter. Ullensaker KrF mener at det uansett ligger et stort potensial i alpinanlegget.
- Det er viktig at Rambydalen kommer på kartet. Det er unikt å kunne skilte med en slalåmbakke i vår kommune, og mange vet ikke at den eksisterer engang, sier Kragset Furuseth.

- VÅR TUR

Ullensaker kommune har de siste årene satset stort på å legge til rette for hall- og sommeridretter, samt uorganiserte aktiviteter. Utvikling av idrettsanlegget i Bakkedalen og et nytt svømmeanlegg er prosjekter der prosesser allerede er godt i gang. Ullensaker skiklubb håper nå at flere vil være med å løfte fram deres ideer for vinteridrettene.
- Det er vel å bra med haller, men nå føler vi at det er vår tur, sier Pettersen.
LES OGSÅ: Vil stenge forsøplet snuplass

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.