Ull/Kisa sikret seg søndag kvalifiseringsspill om opprykk til eliteserien, men først i siste runde blir det klart om laget skal spille hjemme eller borte. Med full klaff på søndag kan Kisa klatre fra 6. plass og til 3.- eller 4.-plassene som gir hjemmebanefordel i cupspillet.

GÅR FOR 3. PLASS

Trener Vegard Skogheim uttalte til EUB rett etter kampslutt mot Arendal at laget nå går for 3.-plassen og hjemmebanefordel i kvaliken. Årets stjerneskudd, Kristoffer Ødemarksbakken, er enig med treneren, men tror uansett at bortebane ikke vil være noen særlig ulempe for Jessheim-laget.

– Vi har vært gode på bortebane i år, så det burde ikke hindre oss, sier «Bakken».

For årets sesong står i sterk kontrast til fjoråret, da Kisa kun vant én eneste bortekamp. Før siste borteoppgjør i årets serie, mot Levanger på søndag, har laget vunnet flere kamper borte (8) enn hjemme (7). Kun vinnerlaget Bodø/Glimt har vært bedre enn Kisa på fremmed gress.

TRE MOTSTANDERE

I første runde av kvaliken skal lag nummer tre spille hjemme mot nummer seks, mens lag nummer fem spiller hjemme mot nummer fire. I neste runde møtes vinnerne av de to kampene, og det laget som ble best plassert i serien får hjemmebane. Vinneren av denne kampen skal møte et lag fra eliteserien over to kamper. Her er det trekking som avgjør hvem som får returoppgjøret på hjemmebane.

LES OGSÅ: Supportere lager podkast om byens fotballag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.