Hovedstyret i Sand IL har kalt inn til ekstraordinært årsmøte den 26. oktober. Bakgrunnen er et behov for å oppgradere både elleverbanen og treningsfeltet, slik at klubben kan få større kapasitet og med vekselbruk utsette disse flatene for mindre slitasje. Det forrige årsmøtet besluttet som kjent å opprette lag for amerikansk fotball i klubben. Dette innebærer baneendringer som gjør at styret nå ønsker å se på flere oppgraderinger samlet.

TOTRINNSPLAN

Styret foreslår for årsmøtet å bevilge i overkant av en halv million kroner til gjøre det første av to utbyggingstrinn. Det innebærer å forlenge elleverbanen om lag 50 meter, avrette treningsfeltet, etablere målfundamenter og elektroarbeider for å opprettholde dagens lys.

– Dette vil kunne gi anlegget god nok funksjonalitet for oppstarten av amerikansk fotball, samtidig som vi sikrer gode forhold for øvrig fotball. Fra sesongen 2019 vil vi da kunne ha gode muligheter til å veksle mellom de forskjellige banene, slik at disse holder seg gjennom sesongen, skriver styret i innkallingen.

I forslaget til vedtak ber styret om at tiltakene skal være gjennomført til 1. april 2018. Fase to, som årsmøtet ikke skal ta endelig stilling til i denne omgang, er i innkallingen skissert til vinteren 2018/2019. Denne fasen innebærer ytterligere tiltak på elleverbanen, for eksempel ny belysning, sammen med planlegging av videre utbygging ved anlegget.

– I 2019 vil man kunne ta i bruk elleverbanen med full lengde på banen for AF, pluss en ny femmerbane sør for elleverbanen. I tillegg kan man ta i bruk utvidelsen av treningsfeltet, slik at all trening og kamper for de mindre spillerne kan flyttes rundt på anlegget.

Fase to vil også kunne inkludere opparbeidelse av BMX-bane som Sand IL har mottatt øremerkede midler for.

VURDERER KUNSTGRESS

På det ekstraordinære årsmøtet ber styret også om å få nedsette en arbeidsgruppe som skal se på mulige alternativer for å få etablert en kunstgressbane ved siden av gressbanen. De første skissene viser at det er plass til både gressbane, kunstgressbane og hall dersom man velger å utnytte arealet optimalt.

– Første tiltak slik banegruppa vurderer det, er å få etablert en kunstgressbane i løpet av 2019–2023. Satsingen på amerikansk fotball og en kunstgressbane vil tiltrekke seg flere spillere og lag, og vil gi ny grobunn for utvikling, skriver styret.

LES OGSÅ: Borgen åpnet sin nye kunstgressbane med derbyseier

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.